Chomutov – Plné ruce práce měli ještě před pár minutami hasiči z Chomutova a Jirkova. Jejich služeb bylo zapotřebí v prostorách bývalého ovocného sadu za Hutnickou ulicí (sídliště Březenecká) v Chomutově. Podle svědků tady údajně došlo k výbuchu a následnému požáru.

požár2„Seděl jsem doma a najednou jsem slyšel obrovskou ránu. Během chvilky bylo všude spousta šedého dýmu. Netrvalo dlouho a ulicí se rozezněly hasičské houkačky," říká jeden z obyvatel blízkého domu.

Hořela louka na deseti tisících metrech čtverečních

Na místě zasahovali chomutovští profesionálové a jejich dobrovolní kolegové z Jirkova. Oba sbory pak požár zlikvidovaly během půl hodiny. „Hořela tráva na louce na ploše tak 100 x 100 metrů. Příčiny požáru nám zatím nejsou známy, oheň jsme lokalizovali sedm minut po čtrnácté hodině," uvádí mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

 

Je to práce pyrotechnika amatéra?požár3

Co se právě možné příčiny týká, v tomto bodě zatím můžeme pouze spekulovat. „Nevím, co by tam tak mohlo bouchnout. Dost možná si někdo pohrával se zábavnou pyrotechnikou, proto ta velká rána. Nikoho jsem tam ale neviděl," dodává ještě svědek události.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru