Chomutov – Chomutované mohou opět pomoci lidem bez střechy nad hlavou a sociálně slabým. Město pořádá sbírku oblečení a nově také menších funkčních elektrospotřebičů. „Z darovaných věcí nepřijde nic nazmar. Lidé již v minulosti ukázali, že jim osud potřebných není lhostejný a přinesli velké množství oblečení. To jsme poskytli sociálně slabým nebo neziskovým organizacím," uvádí náměstek primátora Martin Klouda. Charitativní sbírka je vyhlášená od 5. do 12. března.

Pračky a televize ne

Právě v těchto dnech v době úředních hodin mohou lidé nosit do vestibulu budovy magistrátu věci do sbírky. „Loni jsme veřejnost žádali o zimní oblečení a deky, letos jsme sbírku rozšířili i o letní oblečení, domácí textil a drobné funkční elektrospotřebiče," informuje vedoucí odboru sociálních věcí magistrátu Kamila Faiglová. Drobnými elektrospotřebiči jsou myšleny například vysavače, žehličky, holicí strojky, kulmy, váhy, vrtačky či mikrovlnné trouby a starší počítače, nikoliv pračky či televize. Přijdou vhod i lůžkoviny, ručníky, utěrky či záclony. Textilie by měly být čisté a nepotrhané.

Sebrané věci poslouží především klientům odboru sociálních věcí a Sociálních služeb Chomutov. V případě potřeby mohou o ně požádat také další chomutovské neziskové organizace. Zbytek se předá charitě Diakonie Broumov, která pomáhá sociálně slabým v celé republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru