Jirkov – Kdo z místních by neznal „nádherně vlnitou" silnici, vedoucí od jirkovského autobusáku směrem ke kruhovému objezdu (a zpět). Kdyby přece jen někdo nevěděl, jde o Palackého ulici a jízda po ní připomíná plavbu na zaoceánské lodi, kde chybí snad už jen kolem skákající delfíni. To všechno by se ale letos mělo změnit, jirkovská radnice chystá velkou rekonstrukci za deset milionů korun.

palacká

Zbyde místo i pro kola

Metrové pruhy pro cyklisty v obou směrech, oprava chodníku, bezpečnější přechod pro chodce s ostrůvkem uprostřed vozovky, nové lampy (tři) a hlavně, rovná silnice. Celá rekonstrukce se na papíře jeví dobře, člověk už se pomalu začíná těšit.

Čtyři měsíce na semaforech

První etapa oprav Palackého ulice bude probíhat ve směru „dolů", to znamená od kruhového objezdu k autobusovému nádraží. Celkové práce by pak měly trvat čtyři měsíce. „Povrch je položen na jílu, takže budeme muset zpevňovat podloží," vysvětluje starosta Jirkova Radek Štejnar.

Veškeré stavební činnosti samozřejmě ovlivní dopravní provoz, ulice Palackého totiž navazuje na páteřní Chomutovskou. „Z těchto důvodů tady dojde k částečné uzavírce a provoz budou řídit semafory," dodává Štejnar.

Na „horší" zbytek dojde později

Další část Palackého ulice, která vede kolem čerpací stanice až za křižovatku s ulicí Mosteckou, se bude kvůli náročnosti rekonstruovat později. Údajně je totiž v ještě horším stavu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru