Chomutov – Ruku na srdce, komu z vás řidičů se to nikdy nestalo? Stojíte na křižovatce, rozsvěcuje se zelená a než přijdete na řadu, skáče oranžová. To se stihne, říkáte si a při vjezdu do křižovatky jedním očkem vidíte, jak na semaforu problikne červená. Když vás nikdo neviděl, obešel se prohřešek bez pokuty. Tomu bude ale nyní konec, provoz na křižovatkách budou svým pečlivým „zrakem" strážit radary.

moravskáw

Provozovatel dostane procentuální odměnu z vybraných pokut

Chomutovská radnice si z důvodu zvýšení bezpečnosti silničního provozu nechala vypracovat koncepční studii a na jejím základě přibyde ve městě radarů. Ty budou samozřejmě měřit okamžitou rychlost, ale navíc také zaznamenávat průjezdy aut přes křižovatku na červenou. „Vyhlásíme výběrové řízení na provozovatele měřících zařízení s tím, že za služby a údržbu budou odměněni procentuální částkou z vybraných pokut," uvádí náměstek primátora Jan Řehák.

Radary budou na třech křižovatkách

Navržená místa pro měření rychlosti i lokality pro detekci průjezdu křižovatek na červenou byla konzultována s městskou i republikovou policií. Rychlost se bude měřit u základních škol či v ulicích s velkým provozem dopravy i pohybem chodců. Nové radary tak budou instalovány v ulicích Palackého, Školní, Beethovenově, Mostecké a Rooseveltově, jízda na červenou bude monitorovaná na světelných křižovatkách Pražská - Beethovenova, Pražská – Křivá a Cihlářská - Moravská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru