Chomutov – Pomalu abychom se báli někomu něco říci. Své už o tom ví také sedmašedesátiletá žena z Chomutova. Ta se pouze zeptala, na koho že dotyčný ve vchodu čeká a když se jí nedostalo odpovědi, požádala mladíka, aby dům opustil. Co následovalo, normální člověk asi jen tak nepochopí.

DSC 0701 2

Nejdřív ji zlil a pak hrozil zabitím

Mladého muže popadl amok a venku ženu polil pitím ze své láhve. Ta si to samozřejmě nenechala líbit a na mládence se spravedlivě rozčilila. Protireakce na sebe nenechala dlouho čekat. Mladík ženu natlačil na vedle stojící zábradlí a přitom na ni křičel, že ji zabije.

Padlo slovo policie a vzal do zaječích

Těžko říci, jak by celá věc dopadla, nebýt rychlé reakce prodavačky z obchůdku poblíž. „Když jsem viděla, co se venku děje, vyběhla jsem z obchodu a začala na násilníka křičet. Už ani nevím co přesně, ale pamatuji si, že padla také slova o policii," vzpomíná na ošklivou scénu sympatická zachránkyně a dodává, „to zabralo. Hrubián od napadené odskočil jako píchnutý včelou a vzal nohy na ramena. Samozřejmě s náležitým komentářem."

„Šlo o muže tmavé pleti"

K celému incidentu došlo v sobotu hodinu po poledni na Březenecké (přímo v kopci). Napadená žena nakonec policisty zcela logicky zavolala. Na místo dorazili nejen strážníci ale také jejich republikoví kolegové. „Přivolali jsme také pracovníky Zdravotnické záchranné služby, paní si stěžovala na bolesti zad a krvácela z pravého ucha. Pachatel jí při potyčce strhl náušnici," uvádí zástupce Městské policie Petr Zálešák. „Žena také uvedla pachatelův popis. Šlo o muže tmavé pleti, stáří 22 – 25 let, štíhlé postavy, výška asi 180 centimetrů a neměl spodní zuby. Oblečen byl do černé zimní bundy a na hlavě černou čepici," dodává zástupce strážníků.

„Přizpůsobili jsme naši kontrolní činnost"

Zálešák také nastínil další preventivní postup Městské policie. „V poslední době bohužel evidujeme nárůst obdobných případů, proto jsme tomu přizpůsobili naši kontrolní činnost. V problémových lokalitách se nyní několikrát denně sjíždí více hlídek, které se zaměřují na komplexní kontrolu potenciálně závadových osob."

Policie už pravděpodobně zná totožnost

Celý případ nakonec převzala Policie České republiky. „V současné době skutek vyšetřujeme jako trestný čin výtržnictví. Na základě vyhodnocení získaných poznatků pravděpodobně známe pachatelovou totožnost," říká policejní mluvčí Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru