Chomutov – Asi každému z nás se někdy v životě stalo, že jsme u popelnic před domem postávali s bezradným výrazem, kam vysypat odpadky. Kontejnery nacpané k prasknutí, nedovřená víka dávala tušit, že už se tam nevejde ani kapesník. Tak tyto situace by měly být minulostí, nyní stačí zvednout telefon a popeláři přijedou přeplněnou nádobu vyprázdnit.

popelnice

Bude se jezdit i mimo svozové dny

Technické služby města Chomutova přicházejí s další službou, která má motivovat obyvatele k třídění odpadů. „Obyvatelé mohou zavolat na telefonní číslo uvedené na samolepce na kontejneru a Technické služby přijedou kontejner vysypat, i když není svozový den. Zamezí se tím umisťování odpadu vedle popelnic, často tak totiž docházelo ke znečištění okolí. Plné nádoby také mohly demotivovat od třídění," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

„Přijedeme v daný, případně následující den"

Telefonní číslo i e-mailovou adresu byste měli najít na každém kontejneru na tříděný odpad. „Pokud nám obyvatelé zavolají, že je nádoba plná a není již kam odpad vhazovat, přijedeme ji vysypat. Většinou ji vyprázdníme ten samý den, případně den následující," říká vedoucí provozovny Svoz odpadu Samir Kharboutli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru