Chomutov – Pirátští fandové prožívají nelehkou sezónu. Nejenže trpí nad výkony „svého" mužstva, navrch k tomu všemu přišli ještě o fanouškovský symbol. Z domácího „kotle" někdo ukradl nádhernou vlajku obřích rozměrů.

vlajka

Animae Fidelium – Duše Věrných

Zná ji každý, kdo chodí v Chomutově na hokej. Vlajka o rozměrech 20x10 metrů s Pirátem uprostřed a nápisem Animae Fidelium, čili Duše Věrných, provázela fanoušky třetí sezónu. Bohužel, minulý čas v předchozí větě byl použit naprosto správně. Při včerejším juniorském zápase Pirátů proti Vsetínu tento skvost ze svého místa /sektor G/ zmizel. Byl jednoduše a sprostě ukraden.

Po pachateli se stále pátrá

Kdo má tento nechutný kousek na svědomí, se zatím neví. Na komunikačních serverech proběhla fotografie s pravděpodobnými pachateli krádeže, stejný snímek včetně záběrů z kamer mají k dispozici také vyšetřující policisté. Podle našeho neoficiálního zdroje už mělo zloděje na snímcích několik lidí poznat a kriminalistům nahlásit, policie toto ale zatím nepotvrdila. „Vyšetřování stále pokračuje, po pachateli intenzivně pátráme," odpovídá na dotaz policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Ukradení = znesvěcení

Otázkou pak zůstává také to, co bude, když se vlajka objeví. Někteří fanoušci mají v tomto směru jasno. „Nedělám si moc iluzí, že se vlajka najde, a kdyby přece, tak že bude v pořádku. Navíc, dle nepsaných fanouškovských pravidel a tradice je jednou ukradená vlajka vlajkou znesvěcenou. Já bych se přikláněl k tomu ji dále nepoužívat, to je ale čistě můj osobní názor a pohled," říká jeden z fandů, známý pod přezdívkou Kreon. „Jak to ale celé bude, uvidíme až po skončení vyšetřování. Je jasné, že poslední slovo budou mít sami fanoušci," dodává ještě Kreon.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru