Klášterec nad Ohří – Tak už je to konečně tady. Začalo mrznout, spadlo i pár vloček sněhu, lyžařská střediska roztáčejí děla na plné obrátky. Jedním z areálů, kde jsou přichystáni na první letošní lyžaře, je také klášterecká Alšovka. (Více o areálu najdete zde)

alsovka„Zítra to rozjíždíme"

„Začínáme už zítra, momentálně nám na sjezdovkách leží pětatřicet centimetrů technického sněhu," hlásí spokojeně vedoucí Alšovky Vladimír Klíma a pokračuje, „zatím pojede pouze malý vlek, na otevření velké sjezdovky a snowparku pracujeme. Předpovědi počasí se konečně začaly vyvíjet v náš prospěch, takže jestli půjde vše jak má, příští týden bychom mohli spustit plný provoz. Bohužel, méně příznivou zprávu zatím máme pro běžkaře. Současný klimatický stav nedovoluje běžecké stopy plnohodnotně připravit."

Kdy a za kolik?

Milovníci rychlých prken se na Alšovku mohou vypravit každý den, sjezdovky (tento víkend zatím tedy pouze jedna) budou v provozu od 9 do 16 hodin. Celodenní jízdenka vyjde dospělého člověka na 200 korun, dítě zaplatí 150. Za půl den lyžování, tzn. od 9 do 12.30 nebo pak od 12.30 do 16 hodin zaplatí dospělý lyžař 150, dítě 100 korun.

Auto můžete nechat doma

Zajímavá je také možnost dopravy. Své auto můžete v klidu nechat doma, do areálu zajíždí skibus. Ten v sobotu a neděli jede z jirkovského autobusového nádraží v 7.20 ráno, na Alšovce budete vystupovat přesně v devět hodin. Zpátky odjíždí autobus v 16.45. Samozřejmě není nutné jezdit do Jirkova, nastoupit do skibusu můžete také na několika zastávkách v Chomutově (jízdní řád skibusu zde).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru