Chomutov - Ohaře srazil v pondělí ráno v sedm hodin v chomutovské Vodní ulici řidič osobního auta. Osud zvířete mu nebyl lhostejný. Tím, že na místo rychle přivolal tamní strážníky, ušlechtilému psu zřejmě zachránil život.

Poražený ohař. Foto: MP Chomutov

Šofér přivolal městskou policii vzápětí, co došlo ke střetu. "Když pak během chvíle přijeli na místo strážníci, dovedl je ke zraněnému zvířeti. Ti poté zjistili, že pes sice žije, ale potřebuje okamžitou pomoc," sdělil v úterý Vladimír Valenta z městské policie.

Strážníci na pomoc přivolali veterináře ze zdejšího psího útulku. Ten pak konstatoval, že pes je v těžkém šokovém stavu. Následně si ho odvezl do své ordinace na ošetření. "Výmarský ohař sice neměl obojek ani evidenční známku, byl ale tetován v uchu. Je tedy pravděpodobné, že jeho majitel se brzy najde. Řidič, kterému znenadání pes vběhl do vozovky, svým neodkladným jednáním mu zřejmě zachránil život," konstatoval Vladimír Valenta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru