Chomutov – Svoji základní a prvotní funkci splnily, nyní z nich budou těžit zahrádkáři. Ze sedmnácti tun odstrojených stromečků, které po Vánocích svezly chomutovské Technické služby, bude kvalitní kompost.

vanocnistromky

Vánoční stromek = dva v jednom

„Je to ideální forma recyklace. Technické služby vyrábějí kompost z posekané trávy, odpadu z kompostérů i z odřezaných větví. Vyhozené vánoční stromky se tedy k tomuto účelu hodí také. V zimě navozují vánoční atmosféru, v létě obohatí zeminu na záhonech o živiny," popisuje náměstek primátora Martin Klouda.

Hnojivo bude zadarmo

Jak to celé probíhá? Postup je vcelku prostý. V kompostárně se nejprve stromky spolu s dalším bioodpadem nadrtí, poté je fermentor přemění na kvalitní hnojivo. „To si budou lidé moci zjara opět zdarma odvézt na svou zahradu. Část také použijeme ke hnojení městských záhonů," předesílá ředitel Technických služeb Zbyněk Koblížek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru