Chomutov – Letošní chomutovská tříkrálová sbírka slavila úspěch. Během třinácti dní se vybralo téměř pětačtyřicet tisíc korun, vaše štědrost pomůže dětem ze sociálně slabých rodin.

Nejlepší výsledek za pět let

Dvojnásobný výtěžek oproti loňskému roku, nejvíce peněz za posledních pět let. Takové je závěrečné bilancování tříkrálové sbírky v Chomutově. „Všem štědrým Chomutovanům, kteří přispěli do vybraných více než čtyřiceti tisíc, patří poděkování. Ze sbírky se pořídí sportovní vybavení pro děti ze sociálně slabých rodin," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

„Příště bude i guláš"

Charitativní akce byla zahájena 2. ledna a trvala celých třináct dní. Do osmi kasiček vybraly trojčlenné skupinky dobrovolníků celkem 44 205 korun a 15 eur. „K úspěchu napomohla solidarita lidí, ale i vstřícnost města, zooparku, Pirátů nebo Globusu. V příštím roce bychom chtěli sbírku obohatit i o guláš," představuje plány ředitelka Charity Chomutov Denisa Albrechtová.

„Požehnání patří všem občanům"

Průvod tří mudrců navštívil také chomutovskou radnici. Tady je osobně přivítal primátor města Jan Mareš. „Požehnání, které radnice dostala, patří samozřejmě všem občanům a domům ve městě. Věřím, že pro všechny bude nový rok alespoň tak úspěšný, jako ten minulý," řekl při zapisování K†M†B†2014 nad vstupní dveře primátor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru