Prunéřov – K neštěstí došlo dnes ráno kolem osmé hodiny. Muž si při pádu vážně poranil hlavu a pravděpodobně došlo také ke zlomenině levé ruky. Na místě zasahující lékaři rozhodli o leteckém transportu do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

 

Čtyřmetrový propad

Co přesně se na místě nehody událo, je nyní v šetření. Zatím se ví pouze tolik, že jeden z pracovníků dodavatelské firmy, pracující v rámci komplexní obnovy Elektrárny Prunéřov II, odstraňoval z blíže nezjištěných důvodů poklop v podlaze strojovny a při tom spadl otvorem v podlaze do hloubky přibližně čtyř metrů.

První pomoc dávali hasiči

Nebezpečný pád se bohužel neobešel bez zranění. „Při dopadu si muž o dole umístěné technologické zařízení vážně poranil hlavu a pravděpodobně si také zlomil levou ruku. Na místo byli okamžitě přivoláni elektrárenští hasiči, kteří poskytli první pomoc," vysvětluje mluvčí skupiny ČEZ Ota Schnepp. „Následně dorazila záchranná služba z kadaňské nemocnice a rovněž byl přivolán vrtulník Letecké záchranné služby v Ústí nad Labem. Poté byl zraněný ve stabilizovaném stavu transportován do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem," dodává ještě mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru