Chomutov – Po včerejším zveřejnění tiskového prohlášení opozičních zastupitelů opozičního hnutí PRO Chomutov (článek najdete zde), přichází šéf města primátor Jan Mareš s protiúderem: „Plivou po naší práci a svými jedovatými slinami se snaží v lidech vzbudit dojem, že se tu děje něco špatného. Jestli oni ten pocit mají, ať pouze nevyhrožují a konají."

primatormares

„Oficiální prohlášení primátora"

Vstoupili jsme do volebního roku a chomutovští opoziční zastupitelé se rozhodli, že je zapotřebí se řádně zviditelnit. A protože nenašli nic lepšího, tak díky polopravdám a lžím vykonstruovali tiskovou zprávu o tom, že vedení Chomutova porušuje své povinnosti.

„Nazvali to žalobou, aby to vypadalo vážně"

Podané informace jsou zkreslené, vytržené ze souvislostí a podsouvají veřejnosti prostřednictvím sdělovacích prostředků pocit toho, že na chomutovské radnici se nejedná správně. To vše podtrhuje sdělení, že zastupitelé sdružení PRO Chomutov zvažují podání žaloby. Ostatně celé tiskové sdělení nazvali slovem žaloba, aby vypadalo vážně. Osobně jsem toho názoru, že pokud mají opoziční zastupitelé, zde paní Mrugová a pan Černý, podezření na porušení jakýchkoli zákonných norem, nechť konají a pouze nevyhrožují žalobami.

Vedení města Chomutova se každým podnětem nebo dotazem, který obdrží od občanů, zabývá. To platí také pro podněty či dotazy zastupitelů. V řadě případů jsou však výsledky řešení odlišné, než si žadatelé představují, z čehož plyne jejich rozhořčení. Zastupitelka Mrugová například požadovala umístění dopravního zrcadla, které však dopravní odborníci nedoporučili, proto bylo navržené jiné dopravní opatření v zájmu bezpečnosti provozu.

„Chtěl počítat stránky"

Zastupitelům jsou předkládány všechny potřebné informace pro jejich rozhodování. To znamená, že relevantními informacemi jsou písemné podklady, smlouvy, žádosti, stanoviska. Panu zastupiteli byl navíc sdělen seznam přítomných radních a výsledek hlasování. Nepochopitelné jsou další a další požadavky na informace, kdo předložil, kdo jak diskutoval. To pro práci a rozhodování zastupitele nemá žádný přínos, jsou to pouze obstrukce a podivné praktiky. Stejně tak jako například když pan Černý na prosincovém zastupitelstvu naprosto vážně požádal o spočítání stránek předloženého materiálu, a to prostřednictvím písemné odpovědi.

„Nemají zodpovědnost a vymýšlejí zbytečnosti"

Je evidentní, že byly také tímto zahájeny předvolební aktivity, ve kterých se z čehokoliv vytváří kauza. Je smutné, že si zastupitelé neplní svoje povinnosti, nárokují větší práva, než ze zákona mají a nesmyslně vymýšlejí zbytečnou práci nám i úředníkům. Tím, že nenesou žádnou zodpovědnost, plivou po naší práci a svými jedovatými slinami se snaží v lidech vzbudit dojem, že se tu děje něco špatného. Kdyby se totiž dělo, měli by omílané žaloby podávat a ne o tom jen mluvit.

Jan Mareš, primátor města Chomutova

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru