Chomutov – Několik let zdobily prostranství u bývalého kina Evropa. Zhruba před rokem byly přestěhovány do zooparku, dva z nich pak zkrášlovaly prostor u jeho vstupní pokladny (u Kamencového jezera). Právě ty už ale nebudou mít šanci znovu vykvést, neznámý poberta se na nádherných rododendronech vyřádil více než hodně.

Keře se asi nepodaří zachránit

Vzrostlé keře byly z chomutovského sídliště Březenecká převáženy z důvodu místní realizace nové stavby. „Naším cílem bylo keře zachránit, vandalové měli ale jiný názor. Bohužel, přes veškerou snahu keře pravděpodobně uhynou," říká smutně ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

Trénoval psa na větvích

Dohledat viníka obdobných „kousků" nebývá záležitost jednoduchá, v tomto případě ale přinesli informaci všímaví lidé. „Poté, co jsme celou věc zveřejnili, se k nám dostala hláška o možném strůjci problému. Dozvěděli jsme se, že škodu na keřích měl způsobit jeden pejskař, který při venčení používal větve jako hračku pro svého psa," naznačuje mluvčí zooparku Martina Pelcová. „Údajně se má jednat o nějaké bojové plemeno a pán se se psem o větvoví přetahoval. To by ostatně vysvětlovalo viditelné stopy po zubech na zbytcích keře," dodává Pelcová.

Policie pátrat nebude

I přes způsobené škody ale nakonec zoopark podnět na pátrání po vandalovi podat nehodlá. „Vzhledem k tomu, že jsme nikoho konkrétního při činu nepřistihli, nebudeme podávat oznámení na policii. V tomto případě nejde ani tak o škodu finanční, jako spíše morální," vysvětluje Martina Pelcová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru