Jirkov – Chmatákům a vandalům už vážně není nic svaté, během včerejší noci odnesl jejich řádění jirkovský hřbitov v Zaječické ulici. A nespokojili se pouze s kořistí v podobě váziček, svoji vizitku nechali také na pomníčcích a náhrobcích.

Hřbitov bude brzy hlídat kamera. Foto: MěÚ Jirkov

Rozhodně se nebál

Při představě noční návštěvy hřbitova jímá normálního člověka mrazení po celém těle, drzý zloděj (či zloději) si ovšem z ponuré atmosféry místa posledního odpočinku vrásky nedělal a prachsprostě se vydal zesnulé okrást. Soustředil se hlavně na menší předměty, převážně pak antikorové vázičky.

Hřbitov ohlídají strážníci a kamera

Jeho „kořist" mu asi ale nepřipadala dostatečně bohatá a svoji zlobu si vybil na náhrobních deskách. „Vandalové kromě drobnějších škod vyloupali bronzová a měděná písmenka na čtyřiceti hrobech a jednom pomníku," vypočítává škody referentka jirkovského Městského úřadu Eva Dušková a pokračuje, „včerejší případ vandalismu na hřbitově přiměl město zpřísnit bezpečnostní opatření. Celý areál budou častěji kontrolovat strážníci městské policie, a co nejdříve tam také necháme instalovat bezpečnostní kameru. Ta bude napojena na systém strážníků a chráněna před výpadkem elektrického proudu."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru