Krušné hory - Severní sjezdovou trať zvanou Pařezovka na Klínovci si včera pozdě večer spletla s rozbouřenou horskou řekou skupina podnapilých turistů z Moldávie. Svah sjížděli na gumovém říčním raftu. Skončilo to tragédií. Horská služba o případu informovala v neděli dopoledne na svém webu.

Těžko říci, zda pod vlivem sázky či furiantství, v každém případě ale pod vlivem alkoholu se sjezdovku pokusili sjet na nafukovacím člunu. „Na zledovatělém technickém sněhu samozřejmě nezvládli řízení, to ani na raftu a pádly není možné. Vylétli pak do lesa a narazili do stromu. Na místě zůstal jeden těžce zraněný, ostatní se rozutekli," uvedl k noční akci náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Dodal, že hazardéři měli naštěstí přilby, jinak je možné, že by muž náraz nemusel přežít a zraněných by bylo víc. Záchranáře kvůli útěku Moldavanů museli zavolat místní, kteří kolem jedenácté večer nehodu zaregistrovali. Tým Horské služby na místě zjistil, že muž, kterého ostatní ponechali v lese, utrpěl mnohočetná zranění. Způsobil si mimo jiné zlomeninu stehenní kosti, zlomeninu bérce a, zřejmě od stromu, sečnou ránu na hlavě. Členové HS jej proto ošetřili, zafixovali vakuovou dlahou a předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci z Karlových Varů.

„Sjezdové tratě samozřejmě nejsou v žádném případě určeny pro rafty. V horách se někdy jezdí na gumových kruzích, tratě k tomu určené ovšem na místě nejsou a i kdyby byly, tak vlivem klimatických podmínek na nich není sníh. Ovšem to, co předvedli opilí turisté dnes v noci, zcela překračuje všechny meze," důrazně varoval náčelník Güttner.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru