Kadaň – Asi každý z nás má ještě v živé paměti plamenné noční běsnění na kadaňské Rafandě. Před dvěma měsíci tady řádící požár připravil o bydlení několik rodin, škody ve velkém ale počítali i další obyvatelé domu. V důsledku ničivého živlu se mezi lidmi zvedla okamžitá vlna solidarity, pořádaly se charitativní akce a otevřelo se konto Rafanda. Finanční sbírka se před třemi dny definitivně uzavřela, účet se zastavil na krásných 368 408 korunách.

„Když je potřeba, lidé se semknou"

Jsem pyšný a zároveň si velmi cením všech, kteří neváhali, a přispěli na konto Rafanda. A není vůbec důležité, zda to bylo v desítkách tisíc či ve stokorunách. Je vidět, že když je potřeba, lidé se umí semknout a podpořit potřebnou věc," vyjádřil díky kadaňský starosta Jiří Kulhánek. „Vybraná částka bude nyní na návrh Společenství vlastníků předána do jeho rukou, aby si peníze podle výše jednotlivých škod rozdělilo," dodává ještě starosta.

Podpora přišla i z Klášterce

Vybrat v menším městě mezi lidmi přes tři sta padesát tisíc korun a to během pouhých dvou měsíců je kousek vskutku husarský. Na příspěvcích se podílely nejen městské organizace, jako Tepelné hospodářství nebo Technické služby, které na konto přidaly každá po dvaceti tisících, ale také kadaňští herci, muzikanti a umělci, kteří během zorganizovaného Víkendu pro Rafandu „vydělali" přibližně pětačtyřicet tisíc korun.

Tímto ale dlouhý seznam přispěvatelů zdaleka nekončí. Čtyři tisíce čtyři sta korun mezi sebou vybrali například klienti a zaměstnanci z kadaňského Domova pro seniory, deset tisíc korun přišlo z Klášterce nad Ohří, kde v restauraci Rocky u Sucháčů uspořádali hudební benefici s výtěžkem pro oběti požáru. Těch, kdož neváhali a sáhli do své peněženky, bylo opravdu mnoho, a jak řekl šéf města, všem dárcům náleží neskonalé díky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru