Jirkov – Jirkovská Cesta naděje končí, nastupuje Armáda spásy. Po místním občanském sdružení přebírá sociální služby a svoji činnost hodlá spustit už v lednu. Jirkov je tak desátým městem v republice, kde tato křesťanská organizace působí.

Spása se bude soustředit na sociálně vyloučené

Armáda spásy bude v Jirkově poskytovat sociální služby, určené pro sociálně vyloučeně nebo sociálním vyloučením ohrožené. Bude tak mít na starosti azylový dům pro matky s dětmi ve Studentské ulici, dále bude provozovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež v ulici Školní, a tady také bude probíhat třetí ze služeb, sociálně aktivizační pro rodiny s dětmi. „Věříme, že Armáda spásy přinese do Jirkova zkušenosti ze zahraničí a příklady dobré praxe z ostatních měst, kde již působí," uvádí místostarostka města Dana Jurštaková.

Co je Armáda spásy

Armáda spásy byla založena roku 1865 Williamem Boothem. Nyní působí tato křesťanská organizace ve 126 zemích světa. V Československu zahájila Armáda spásy práci roku 1919, ale v roce 1950 byla její činnost komunistickým režimem násilně ukončena. K obnovení práce došlo v roce 1990, kdy se Armáda spásy v ČR zaregistrovala jako občanské sdružení. V současné době působí v Praze, Brně, Ostravě, Havířově, Karlových Varech, Krnově, Opavě, Přerově, Šumperku a Jirkově.

Působnost Armády spásy v ČR je cílena k podpoře lidí všech věkových kategorií, založena na křesťanských principech. Cílovou skupinou Armády spásy jsou všichni ti, kteří se ocitli v obtížné životní situaci, ale také ti, kteří hledají jakoukoliv duchovní pomoc či oporu. Armáda spásy provozuje sociální zařízení a komunitní centra, ve kterých poskytuje více než 50 registrovaných sociálních služeb. Každý den jejich služeb využívá přes tisíc znevýhodněných osob. (zdroj Armáda spásy)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru