Chomutovsko – Tak jsme se po necelých třech letech dočkali. Ředitelství silnic a dálnic právě dnes slavnostně otevřelo dvě nově vybudované stavby na rychlostní silnici R7 vedoucí z Prahy do Chomutova. Jedná se o komunikace mezi mimoúrovňovými křižovatkami Vysočany - Droužkovice a Droužkovice - Nové Spořice. Celkem se jedná o necelých šestnáct kilometrů silnice, cena se vyšplhala k pěti miliardám korun.

Hlavní důvod? Průmyslové zóny

Jedním z nejdůležitějších důvodů přestavby silnice I/7 je zajištění dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun, Postoloprt a strategické průmyslové zóny Žatec-Triangle, vybudované v prostoru bývalého vojenského letiště.

Rychlé spojení s Evropou

Stavby „R7 MÚK Vysočany – MÚK Droužkovice" a „R7 MÚK Droužkovice – MÚK Nové Spořice" jsou součástí souboru staveb zkapacitnění stávající dvoupruhové silnice I/7 na čtyřpruhovou rychlostní silnici R7. Ta je zahrnuta do výhledové sítě dálnic a rychlostních komunikací v České republice. Hlavní silniční tah R7 Praha – Chomutov – hranice se Spolkovou republikou Německo (hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána – Reitzenhain) umožní po přestavbě rychlé a hlavně kapacitní spojení českého vnitrozemí s oblastí Chemnitz ve Svobodném státě Sasko a návazně se státy Evropské Unie.

Praha – Slaný už jede dlouho

Od Prahy po Slaný je již čtyřpruhová komunikace R7 vybudována. V úseku od hranic Středočeského a Ústeckého kraje po Postoloprty byly v minulých letech na silnici I/7 vybudovány v polovičním čtyřpruhu obchvaty Panenského Týnce, Chlumčan, Loun a Postoloprt a v plném čtyřpruhu obchvat Sulce a úsek mezi MÚK Bitozeves a MÚK Vysočany. Vzhledem ke složitému horskému terénu v území od Chomutova po Horu Svatého Šebestiána a neúměrně vysokým nákladům na vybudování rychlostní komunikace v tomto úseku, zde byla přeložka silnice I/7 vybudována v minulých letech jako dvoupruhová silnice se stoupacími pruhy a pruhy pro klesání.

Silnice v číslech

Název stavby: R7 MÚK Vysočany – MÚK Droužkovice, Délka trasy: 9444 metrů, Cena stavby: 2 378 002 441 Kč (bez DPH)

Název stavby: R7 MÚK Droužkovice – MÚK Nové Spořice, Délka trasy: 6391 metrů, Cena stavby: 2 053 863 670 Kč (bez DPH)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru