Postoloprty – O tom, jak těžkým a namáhavým povoláním „hasič" je, není třeba dlouze spekulovat. Tak stejně není pochyb o tom, že muži v modrožlutých uniformách, nasazující dnes a denně své životy na záchranu druhých, potřebují ke své práci špičkové vybavení. A právě takového se nyní dočkala i dobrovolná jednotka z Postoloprt. Od včerejška se místní hasiči seznamují se zcela novým vzduchovým dýchacím přístrojem Dräger PSS 3000.

Vše po čtyřech

Špičková technologie, nejvyšší řada profesionálních dýchacích přístrojů pro krátkodobé i dlouhodobé použití. Jednou větou, v Postoloprtech si pořídili vybavení světových parametrů. „Zakoupili jsme celkem čtyři kompletní dýchací přístroje, k nim čtyři kusy rezervních tlakových lahví a stejný počet vyváděcích masek," vypočítává velitel Miroslav Hylák.

Ochrana zdraví nad všechny peníze

Jen pro zajímavost, odhadnete, za kolik peněz hasiči nové přístroje pořídili? Nic levného to rozhodně nebylo, celková cena včetně příslušenství se vyšplhala k částce 171 tisíc korun. A co dodat závěrem? Snad jen přání, aby této luxusní novinky museli "kluci" využívat co nejméně. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru