Chomutov – Děsíte se nárůstu nepořádku na kontejnerových místech v období Vánoc? Nemusíte, Technické služby připravily na období svátků mimořádné svozy odpadů. „Aby nebyly ulice plné krabic a papíru, je zapotřebí posílit svozy. Do ulic budou navíc přistaveny také velkoobjemové kontejnery na vánoční stromky," uklidňuje náměstek primátora Martin Klouda.

„Do problematických oblastí navýšíme svozy"

Na Štědrý den a dva svátky budou svozové vozy vyjíždět podle celoročních harmonogramů, navíc ale přibydou další svozy. „V problematických oblastech navýšíme svoz směsného komunálního odpadu, papíru i plastů," uvádí provozně-technický náměstek Technických služeb města Chomutova Miroslav Šulta. Jediným dnem, kdy svozové vozy nevyjedou, tak bude první den roku 2014.

Od 2. ledna kontejnery na stromky

Od pondělí 23. prosince budou přistaveny velkoobjemové kontejnery na pevná stanoviště v ulicích Bělohorská, M. Pujmanové, Březenecká, Kamenný Vrch a Skalková. Tyto lokality obslouží jedno vozidlo. Velkoobjemové kontejnery určené na vánoční stromky budou přistavené na všech čtrnácti pevných stanovištích od čtvrtka 2. ledna do pátku 10. ledna. „Výjimkou bude kontejner v Nových Spořicích. Ten nebude stát na pevném stanovišti, ale na parkovišti mezi panelovými domy," doplňuje Šulta.

Některá sídliště mají velké problémy

Svozy o Vánocích často komplikují nezodpovědní řidiči, kteří špatně zaparkují a tím brání v příjezdu vozů ke kontejnerům. V některých případech je nemožné se ke kontejneru dostat. Odpad, který se pak do nádob nevejde, znečišťuje okolí. Jedná se hlavně o ulice Kamenný Vrch, Kyjická, Kundratická, Dřínovská a M. Kopeckého. Technické služby budou spolupracovat s městskou policií, aby udržely vozovky průjezdné.

Rozpis mimořádného svozu odpadů

Pondělí 23.12. – papír v centru města, směsný komunální odpad v Kadaňské ulici, Úterý 24.12. – papír ze sídlišť Březenecká, Kamenná, Zahradní, Písečná a v centru města, Středa 25.12. – papír ze sídlišť a centra města, směsný komunální odpad ze sídlišť podle potřeby, Čtvrtek 26.12. – papír z Horní Vsi a sídlišť, Pátek 27.12. – podle potřeby papír a plasty z celého města, Sobota 28.12. – směsný komunální odpad z celého města podle potřeby

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru