Jirkov – Tak něco podobného normální člověk asi jen tak nepochopí. Jak si lze zcela jednoduše a velmi rychle zkomplikovat život předvedl před dvěma dny muž z Jirkova.  Vyrazil na nákup, jako platidlo chtěl použít nafasované stravenky a poté, co byl odmítnut, nahlásil policistům bombu. Slůvko utajení mu určitě nic neříká, při hlášení se nezapomněl představit.

Byl překvapen, jak rychle ho dopadli

K této zvláštní příhodě došlo v úterý ve večerních hodinách. Když se na lince 158 rozdrnčel telefon, dozvěděl se službu konající policista, že v několika jirkovských marketech byly uloženy výbušniny. Volající se naštěstí nezapomněl představit, netrvalo tedy dlouho, a k jeho vlastnímu překvapení byl dopaden.

Alkohol je zlý pán

Při výslechu pak uvedl, že mu na prodejnách nechtěli vzít k zaplacení zboží stravenky, měl proto zlost a vymyslel pomstu. Jak dále přiznal, výbušninu si samozřejmě vymyslel. Provedená dechová zkouška navíc prokázala, že jednal pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,82 promile. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem nebyl na prodejnách přerušen provoz.

A co si „chytrák" vydělal?

V současné době je muž podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě jeho odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jeden rok až pět let," říká policejní mluvčí Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru