Kadaň – Ze čtyř set devadesáti šesti na čtyři sta dvacet korun. Tolik budou v následujícím roce činit poplatky za odpady v Kadani a snížení to do budoucna nemusí být konečné.

„Náš slib trvá i nadále"

„Na začátku roku jsme obyvatelům našeho města slíbili snížit cenu za podmínky, že se v tomto roce vytřídí alespoň o deset procent odpadů více, než vloni," říká starosta města Jiří Kulhánek a pokračuje, „lidé smysl třídění pochopili, potřebného čísla jsme dosáhli. A už nyní mohu opět slíbit, že jestliže budeme v nastalém trendu pokračovat, v roce 2015 se to na poplatcích opět projeví."

„Ušetřili jsme asi milion"

Radnice dostála svému slibu i přesto, že náklady na svoz odpadů stále rostou. „Když něco slíbíme, tak to platí. Rostoucí náklady budeme kompenzovat tím, co se letos díky třídění podařilo uspořit. A to je přibližně milion korun," vysvětluje Kulhánek.

Tašky jsou in

O tom, že v Kadani berou recyklaci opravdu vážně, svědčí například i akce z počátku roku. Tehdy Kadaňští nakoupili trojdílné sety praktických třídících tašek, které posléze prodávali občanům za pouhých čtyřicet korun. „Prodej tašek stále běží. Do dnešní doby jsme prodali něco kolem tisíce setů, mezi lidmi je o ně zájem," zakončuje starosta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru