Jirkov – Jirkovská radnice rekonstruuje byty v ulici Pod Břízami v oblasti Nového Březence, bydlení tady pronajímá sociálně slabým občanům. Náklady na opravy celého objektu dosahují necelých 3,9 milionu korun.

„Občas je tu problém s placením"

Nový způsob vytápění, stovka oken, čtyřiadvacet dveří, celá střecha. Rekonstrukce domu s malometrážními byty jsou v plném proudu. V současnosti se dokončují opravy pěti bytových jednotek, které byly předchozími nájemníky dost poničené - úprava stěn, doplnění sociálního zařízení a kuchyňské linky. Podle radnice v těchto bytech nejsou výrazně problémoví nájemníci, ty město už dříve vystěhovalo. „Přesto tam žijí i ti, kteří mají problémy s pravidelným placením nájemného a souvisejících služeb, nicméně díky našemu institutu mimosoudního vymáhání dluhů se situace lepší," komentuje místostarosta Dana Jurštaková složení tamních obyvatel a dodává, že tam bydlí také pracující, důchodci a rodiny s dětmi.

Plot kolem dokola

Právě kvůli dětem, které se pohybovaly nebezpečně blízko u silnice nebo ji přebíhaly, se u stavení montuje oplocení, jehož součástí bude samozřejmě brána a branka. Plot také poslouží jako ochrana nájemníků před krádežemi vzhledem k blízkému lesu a odlehlosti objektu.

Na místě bude správce

Součástí rekonstrukce a investiční akce je také instalace buňky pro správce objektu, který bude dohlížet na to, aby nedocházelo k podobnému znehodnocování majetku města jako v předešlých letech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru