Chomutov – 1.1.2001 – 30.4.2004. Kdo má svůj stávající řidičák vydaný v tomto období a doposud si nebyl pro nový, může být na přelomu roku nemile překvapen. Jeho šoférský průkaz se totiž 1. lednem 2014 stane neplatným.

1.1.2014 = neplatný průkaz

Na Chomutovsku si pro nový řidičák nebylo ještě dvanáct set automobilistů, přímo z okresního města je jich asi sedm set padesát. Pokud řidiči přijdou včas, tedy zhruba do 13. prosince, stihnou tak ještě do nového roku vyjet s novým dokladem. Ti, kteří nechají výměnu až po uvedeném termínu, riskují, že Státní tiskárna cenin jim nestihne řidičský průkaz vyrobit a v prvních lednových dnech nebudou moci za volant.

Lidé nechávají výměnu na poslední chvíli

V posledních listopadových dnech bylo pracoviště výměny řidičských průkazů využito zhruba jen na pětatřicet procent, přitom magistrát nabízí dostatečnou kapacitu na výměnu. „Čím více se bude blížit konec roku, tím větší počet řidičů bude přicházet a čekací doby se tak mohou podstatně zvýšit," uvedl vedoucí odboru správních a dopravních činností Bedřich Rathouský, který zároveň varuje, „řidiče, kteří termín promeškají, čekají pokuty a správní poplatky."

Co musíte mít s sebou...

Než se na magistrát vydáte, pamatujte na pár věcí, které budete potřebovat. 1/ Žádost o vydání ŘP – tu obdržíte přímo na magistrátu 2/ platný doklad totožnosti (občanský průkaz, pas) 3/ průkazovou fotografii o rozměrech 3,5 x 4,5 cm 4/ stávající průkaz, který podléhá povinné výměně

Kolik to bude stát?

Povinná výměna ŘP je osvobozena od správního poplatku, vyjma vydání ŘP ve lhůtě kratší, tj. do 5 pracovních dnů od podání žádosti. V tomto případě zaplatíte správní poplatek ve výši 500 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru