Chomutov – Chcete si domů pořídit pejska? Jednou z možností, jak si vybrat nového přítele, je chomutovský psí útulek. V současné době tady na tu „svoji pravou" rodinu čeká osmatřicet němých tváří.

Je lepší se poradit

„Zájemcům o psa rádi poradíme, který by se konkrétně pro ně hodil," vysvětluje vedoucí útulku, veterinář Marek Halounek. „Určitě je na místě pořízení psa dobře zvážit. Některý může být vhodný do bytu a k malým dětem, jiný naopak ocení klidnější prostředí a prostornou zahradu," dodává odborník.

Za psa z útulku neplatíte poplatek

V chomutovském útulku pobývá v tento čas 38 psů, většinou kříženců. Všichni jsou zbaveni parazitů a v dobré kondici, po plynutí karantény jsou očkováni a opatřeni čipem. Nový majitel tak bude mít jistotu, že zvíře je zdravé. Další výhodou pro Chomutováky, kteří se pro pořízení čtyřnohého přítele z útulku rozhodnou, je osvobození od místního poplatku za psa. Pro přihlášení stačí na úřadě předložit smlouvu, kterou útulek novému majiteli vystaví.

Deky, piškoty a granule

Psům můžete pomoci i věcným či finančním darem. Číslo účtu pro shromažďování příspěvků pro útulek je 43-216 433 0267/0100. „Uvítáme i starší čisté deky, piškoty, psí konzervy a granule. V tomto případě platí, že lepší je menší množství kvalitnějších granulí či konzerv, než velké množství nejlevnějších, které psi odmítají," upřesňuje Halounek.

Psa na půjčku

Pejska si můžete také třeba jen vypůjčit a vyvenčit. Vyzvednout si ho můžete ve všední den do 14 hodin a o víkendu do 12 hodin, přijít můžete dokonce i na Štědrý den. To bude útulek otevřen do 14 hodin a následující dva dny do hodin 13.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru