Chomutovsko / Ústecký kraj – Popadané stromy, zničená auta, elektrické vedení, budovy a poletující plechy. Bilance hasičů v celém Ústeckém kraji – padesát pět výjezdů během sedmnácti hodin. Výjimkou nebylo ani Chomutovsko, tady muži v modrožlutých uniformách zasahovali šestkrát.

Vítr neustává

Perné chvilky v boji s přírodou začaly hasičům včera kolem sedmé hodiny večerní. K dnešnímu poledni se počet jejich výjezdů zmnohonásobil doslova v desítkách a vzhledem k nepolevující síle větru se můžeme obávat, že číslo 55 nebude bohužel konečné.

Kadaň, Petlery, Miřetice

„Veselo" bylo i v našich končinách. Hned šestkrát se v ulicích rozblikaly majáky červených vozů, spěchajících k nehodám způsobených povětřím. Pomoci profesionálů bylo třeba kupříkladu v Kadani, kde spadl strom na blízko stojící garáž. Obdobný případ nastal i v Petlerech, tady popadané kmeny zasáhly telefonní kabely a v Miřeticích zase poletující lepenková střecha ohrožovala okolí.

V Ústí létaly plechy mezi lidmi

„Těch posledních pár hodin bylo náročných. V některých případech byla situace opravdu dramatická, například v Ústí nad Labem, na křižovatce ulic Pařížská a Masarykova, létaly mezi chodci a projíždějícími auty velké kusy plechů ze střechy domu," říká tiskový mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

A jak to bylo v kraji?

Největší počet zásahů, deset, bylo evidováno na Děčínsku.  U obce Vladek zavadil vlak o spadlý strom na železniční trať, další stromy spadly na trať u Mikulášovic a Rybniště. Stromy a větve spadlé na silnice a cesty byly odstraňovány v Borku, Starém Jiříkově, Hřensku, v Děčíně, Velkém Šenově, Rumburku a Mikulášovicích. V Dolní Poustevně spadl betonový sloup elektrického napětí. Hasiči upevňovali nebo odstraňovali uvolněné plechy ve Varnsdorfu a Dolním Podluží.

Na Teplicku zasahovali hasiči na sedmi místech. V Teplicích – Trnovanech odstraňovali uvolněný billboard. V Bílině, Ohníči, Zabrušanech a Žalanech odstraňovali spadlé stromy na cesty a silnice. V Rooseveltově ulici v Teplicích spadl menší strom na zaparkované auto, na střeše domu v Bohosudovské ulici se uvolnil solární panel.

Ústí nad Labem – pět zásahů. Krom již zmíněného problému na křižovatce bylo hasiče vidět ve Studenstské ulici v Neštěmicích, kde se dva stromy opřely o tělocvičnu školy. Spadlé větve na komunikaci byly na Střekově a ve Stadicích.

Tři zásahy hlásí okres Most. Větve na silnici komplikovaly dopravu u Havraně a Polerad. V mostecké Komořanské ulici zase vzduchem plápolala uvolněná plachta na domě.

Litoměřicko – dva zásahy, naštípnutý strom na návsi v Ctiněvsi a na silnici spadlá jabloň u Doksan.

Stejný počet mají na Lounsku, tady se řešily stromy na silnici u Bítozevsi a Žatce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru