Chomutov – „Společnými kroky ke snížení kriminality". Právě pod tímto názvem se včera rozběhla společná akce, která svedla do hlídek muže v rozdílných uniformách. Policisté se zaměřili na parkoviště před Billou, za pár dní je budete moci potkat u Globusu.

Nákup na sedadlech a peněženky po kapsách

Předvánoční doba, to je čas velkých nákupů, shonu a hektiky. Období pro zloděje jako stvořené. A právě před možným nebezpečím krádeží policejní hlídky varovaly. „Při vánočním shonu lidé často zapomínají na zabezpečení svého majetku. Nechávají pořízené zboží viditelně na sedadlech ve vozech, při nákupech chodí s otevřenými taškami, pánové pak s peněženkou v zadní kapse kalhot," vysvětluje manažerka prevence kriminality Městské policie Iva Ejim.

Poučení, rady a žetony

Během akce se tak za stěrače zaparkovaných vozidel umisťovaly letáčky s preventivními radami, nakupující kromě příslušných poučení dostávali také přívěsek na klíče se dvěma žetony do nákupních vozíků, na kterých jsou uvedené linky tísňového volání 156 a 158.

Včerejší den si obě policejní složky zopakují 20. prosince u obchodního domu Globus.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru