Jirkov – Zatímco většina měst už své vánoční stromky na náměstích rozzářila, Jirkováci na ten svůj stále ještě čekají. Impozantní smrk pichlavý, variety stříbrné už v centru města sice stojí, do konečné krásy a podoby mu ale chybí ještě dva dny.

Třináctimetrový kolos přijel na tatře

Třináctimetrový smrk pochází ze zahrady u rodinného domu v Jirkově, jeho kácení a převoz přes město byl kvůli jeho rozložitosti docela napínavou záležitostí. Široké větve stromu položeného na tatře téměř zasahovaly do trolejí a při vytáčení na náměstí švihaly do oken pošty. Samotná instalace stromu do stojanu v dlažbě náměstí přivábila kolemjdoucí, kteří si poctivě vše dokumentovali na své mobily.

„No, a špička je v ... háji"

Mírné zděšení nastalo ve finální fázi postavení. Když se do relativního ticha ozvalo zlověstné prasknutí, neopomněli škarohlídi situaci náležitě okomentovat. „No, a máme po stromu. Špička je v ... háji." Na jejich slova naštěstí došlo pouze částečně. Špička sice praskla, ale strom měl vrcholky dva. Bílá vánoční hvězda tak bude letos zářit stejně krásně, jako loni.

Vše vypukne ve čtvrtek

A kdy se tedy stromek rozzáří? Ve čtvrtek, 5. prosince v 17 hodin začne na náměstí program, který vyvrcholí rozsvícením ozdob a to nejen na stromu, ale i na lipách na náměstí a radnici. Rozsvítí se také věž, kulturní dům a prvky na lampách ve vybraných ulicích v Jirkově, Jindřišské, Březenci a na Červeném Hrádku.

Více o programu na mikulášský den na www.jirkov.cz, kde je plakát pořadatele - KVIZu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru