Chomutov – Chomutovští strážníci řešili v uplynulých dnech velmi zvláštní druh šikany. Hlavní role v ní sehráli dvanáctiletý výrostek a jeho matka. A právě ona si o policejní pomoc zavolala.

Chodí za školu a rozbíjí byt

Zasahovat k rodinnému sporu potomka a rodiče vyjížděli strážníci do Borové ulice. Jednapadesátiletá žena do telefonu uvedla, že ji napadá její dvanáctiletý syn. Když hlídka Městské policie dorazila na místo, dozvěděla se, že nedospělý „mladík" chodí za školu, dělá samé naschvály a v bytě rozvíjí věci. Kvůli stálým problémům už prý dokonce v minulosti navštívila sociální odbor.

„Já nic, já muzikant"

Svojí troškou do mlýna přispěl i klučina. On se samozřejmě chová slušně, chyba je údajně na straně matky, která dělá neustálé rozbroje.

Po zklidnění celé situace se strážci zákona s matkou domluvili, že nezbytným a asi i nejlepším řešením, bude v co nejkratší době další návštěva a pomoc odborníků.

Sice zvláštní jev, přesto se děje

Jak vidno, život kolem nás přináší spoustu překvapení. Mnozí z nás (skoro bych odhadl 99% dospělé populace) si něco podobného ani nedokáže představit, přesto se to děje. „Takovéto případy se bohužel stávají, naštěstí jich ale není mnoho," říká vedoucí sociálního odboru Kamila Faiglová. „Řešení podobných záležitostí je velmi individuální, na každý pád se ale snažíme pomoci, jak nejlépe to jde. S dítětem zpravidla v těchto chvílích pracuje kurátor pro mládež, s dospělou osobou sociální pracovnice. Když je potřeba, zajišťujeme také péči psychologů," dodává vedoucí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru