Chomutov – Chomutovská radnice začíná od zítřka opět vydávat polévky potřebným. Pomoc pro zhruba padesát lidí bez domova v podobě teplého jídla není žádnou novinkou, stejná akce probíhala v našem městě již loni.

1 200 porcí za pět měsíců

O tom, že se počin radnice setkal s úspěchem a povděkem, hovoří čísla. Loňskou zimu se v období od 13. listopadu do 12. dubna vydalo 1 266 porcí polévek.  „V důsledku přetrvávajícího chladného počasí jsme touto cestou pomáhali až do dubna. Zároveň se nám podařilo bližším kontaktem u teplé polévky a čaje s bezdomovci promluvit, nabídnout jim další pomoc a dokonce 21 lidí umístit v ubytovnách," říká vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Faiglová.

„Překonali jsme jejich nedůvěru"

Dobrou práci sociálních pracovnic oceňuje také náměstek primátora Martin Klouda. „Lidem v krizových a tíživých sociálních podmínkách nabízíme pomoc a to, že se ji třeba bezdomovci rozhodnou využít, považuji za velký úspěch. Překonali jsme jejich nedůvěru a daří se nám je z ulic dostat do důstojných životních podmínek," říká náměstek.

Pomáháme všichni

Další pomocí bylo nabízené teplé oblečení, které pocházelo ze sbírky. Něco podobného mají sociální pracovnice připravené i na letošek, a to z nedávno konané sbírky zimního oblečení a dek. Tímto způsobem společně s radnicí pomáhají sami občané, jež pravidelně do vyhlašovaných sbírek přináší věci, které mohou jiným pomoci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru