Chomutov: Definitivně potvrzeno, zavražděný muž na Kamenném Vrchu byl skutečně chomutovský politik a podnikatel Roman Houska. Informaci pro zpravodajský server Novinky.cz potvrdil ústecký krajský státní zástupce Jan Jakovec. „Mohu potvrdit, že Roman Houska zemřel násilnou smrtí," řekl Jakovec. Více podrobností odmítl státní zástupce říci s tím, že na případ je uvaleno informační embargo.

Asi musel někoho hodně naštvat

K vraždě kontroverzního jednapadesátiletého Romana Housky došlo včera večer kolem sedmé hodiny, dějištěm smutné kauzy se stal rodinný dům, ve kterém podnikatel žil se svou přítelkyní, ústeckou exhejtmankou Janou Vaňhovou. Podle námi zjištěných informací z důvěryhodného zdroje byla místem vraždy garáž před domem. „V době neštěstí byl Roman doma sám. Střelili ho přímo do hlavy v garáži před barákem. Je to hrozné," potvrzuje tragickou událost osoba z blízkého okolí zavražděného muže. „S politikou bych to určitě nespojovala. Náhodně vyrušený zloděj to asi také nebyl, z domu se nic neztratilo. Asi musel někoho hodně naštvat... Ale ať to bylo cokoliv, takhle se přece věci neřeší. Pořád tomu nemohu uvěřit," snaží se přes slzy vysvětlit své pocity „blízká osoba".

Telefony mlčí

Snažili jsme se oslovit také přítelkyni Romana Housky paní Vaňhovou a jeho spolupracovníka poslance Jaroslava Krákoru. V obou případech jsme byli neúspěšní, Jana Vaňhová se z pochopitelných a naprosto logických důvodů k ničemu vyjadřovat nechce, poslanec Krákora má vypnutý telefon.

Kdo byl Roman Houska

Podnikatel, vlivný muž ČSSD v Ústeckém kraji. Podle mnohých jeden z „nejmocnějších" lidí Chomutovska, „šedá eminence" veškerého dění. Veřejnosti je znám asi nejvíce pro svoji kontroverznost. Kauza z roku 2003, kdy údajně najížděl na nohy městského strážníka, proběhla tehdy všemi médii. Houska se tehdy bránil tím, že byl ze strany postiženého šikanován, nicméně dostal podmínku.

Známý je také případ roztržky se stranickým kolegou Jaroslavem Foldynou, který před osmi lety skoro skončil fyzickou inzultací.

Naposledy se Roman Houska „proslavil" opět problémem s policií, kdy se při běžné dopravní kontrole odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol a poté mu byl odebrán řidičský průkaz.

Více informací čtěte zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru