Kadaň – Máte chuť na výběrovou kávu v nádherném prostředí? Splnit si to můžete od pondělí v nové kavárně Lagarto Café na kadaňském Mírovém náměstí. Vznikla rekonstrukcí prostor někdejší herny.

Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do Lagarto Café, už dobře vědí Mostečané i Chomutované, kde má firma své pobočky. Nově k nim přibyla kavárna právě v Kadani. Otevřena je od pondělí do soboty mezi osmou a dvacátou hodinou, v neděli mezi desátou a dvacátou hodinou. Při práci tam můžete pozorovat baristy a jejich umění Latte Art.  To by se neobešlo bez kvalitní a precizní přípravy kávy. Majitel kavárny Jan Hawelka připomíná, že dominantou baru je právě speciální kávovar s mlýnkem. "Jsme pyšní, že používáme jedny z nejmodernějších systémů pro přípravu kávy. Náš kávovar poloautomat Dalla Corte s dvěma pákami je špičkou mezi profesionálními přístroji. Jeho předností je precizní dodržování teploty po celou dobu extrakce espressa," říká Jan Hawelka s tím, že teplotní a tlaková stabilita jsou základními pilíři pro docílení té nejvyšší kvality výsledného šálku.

"Preciznost se odráží i v mletí kávy. Je známo, že káva ztrácí svoje aroma po umletí do několika vteřin. Abychom předešli tomuto jevu, používáme automatické mlýnky DC ONE, které přesně dávkují a melou kávu pouze v okamžik, kdy je to potřeba," konstatuje majitel kavárny Lagarto Café Jan Hawelka.

Pozorovat baristu přímo při výrobě latte je nezapomenutelný zážitek. Pod jeho vedením totiž vzniká opravdové umění, jedinečné umělecké dílo, které v šálku vydrží jen pár okamžiků. S prvním usrknutím návštěvníka je pryč. Lahodná ozdobená pěna se vzorem nebo obrázkem na latte tak láká do kavárny s ještěrkou nejednoho návštěvníka.

Předností kavárny Lagarto Café a tamních káv je ruční sběr, vysoká kvalita, pražení v malém množství a vždy dle aktuální poptávky. "Naším zákazníkům nabízíme nápoje připravené z espressa, filtrované kávy nebo alternativních metod jako je frenchpress. Nabídku doplňuje kolekce výběrových čajů Harney&Sons, které jsou volbou v Buckinghamském paláci. Horké čokolády, připravované z belgických čokoládových hoblin, anebo nabídka alkoholických, nealkoholických nápojů a kolekci červených a bílých vín. Nezapomínáme ani na pečlivý výběr zákusků, dortů a zmrzliny. Všechny nápoje a dezerty nabízíme také s sebou jako take-away," dodává závěrem majitel kavárny Jan Hawelka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru