Roman Pecháň by měl přestat kouřit, protože má plíce v prdeli.   Audioverze Roman Pecháň by měl přestat kouřit, protože má plíce v prdeli. GSpeech
Středa 29. březen 2017
Svátek má Taťána

Kadaň – Máte chuť na výběrovou kávu v nádherném prostředí? Splnit si to můžete od pondělí v nové kavárně Lagarto Café na kadaňském Mírovém náměstí. Vznikla rekonstrukcí prostor někdejší herny.

Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do Lagarto Café, už dobře vědí Mostečané i Chomutované, kde má firma své pobočky. Nově k nim přibyla kavárna právě v Kadani. Otevřena je od pondělí do soboty mezi osmou a dvacátou hodinou, v neděli mezi desátou a dvacátou hodinou. Při práci tam můžete pozorovat baristy a jejich umění Latte Art.  To by se neobešlo bez kvalitní a precizní přípravy kávy. Majitel kavárny Jan Hawelka připomíná, že dominantou baru je právě speciální kávovar s mlýnkem. "Jsme pyšní, že používáme jedny z nejmodernějších systémů pro přípravu kávy. Náš kávovar poloautomat Dalla Corte s dvěma pákami je špičkou mezi profesionálními přístroji. Jeho předností je precizní dodržování teploty po celou dobu extrakce espressa," říká Jan Hawelka s tím, že teplotní a tlaková stabilita jsou základními pilíři pro docílení té nejvyšší kvality výsledného šálku.

"Preciznost se odráží i v mletí kávy. Je známo, že káva ztrácí svoje aroma po umletí do několika vteřin. Abychom předešli tomuto jevu, používáme automatické mlýnky DC ONE, které přesně dávkují a melou kávu pouze v okamžik, kdy je to potřeba," konstatuje majitel kavárny Lagarto Café Jan Hawelka.

Pozorovat baristu přímo při výrobě latte je nezapomenutelný zážitek. Pod jeho vedením totiž vzniká opravdové umění, jedinečné umělecké dílo, které v šálku vydrží jen pár okamžiků. S prvním usrknutím návštěvníka je pryč. Lahodná ozdobená pěna se vzorem nebo obrázkem na latte tak láká do kavárny s ještěrkou nejednoho návštěvníka.

Předností kavárny Lagarto Café a tamních káv je ruční sběr, vysoká kvalita, pražení v malém množství a vždy dle aktuální poptávky. "Naším zákazníkům nabízíme nápoje připravené z espressa, filtrované kávy nebo alternativních metod jako je frenchpress. Nabídku doplňuje kolekce výběrových čajů Harney&Sons, které jsou volbou v Buckinghamském paláci. Horké čokolády, připravované z belgických čokoládových hoblin, anebo nabídka alkoholických, nealkoholických nápojů a kolekci červených a bílých vín. Nezapomínáme ani na pečlivý výběr zákusků, dortů a zmrzliny. Všechny nápoje a dezerty nabízíme také s sebou jako take-away," dodává závěrem majitel kavárny Jan Hawelka.

Napsal
Oldřich Hájek
Author: Oldřich HájekEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Více od autora

  Audioverze Kadaň – Máte chuť na výběrovou kávu v nádherném prostředí? Splnit si to můžete od pondělí v nové kavárně Lagarto Café na kadaňském Mírovém náměstí. Vznikla rekonstrukcí prostor někdejší herny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do Lagarto Café, už dobře vědí Mostečané i Chomutované, kde má firma své pobočky. Nově k nim přibyla kavárna právě v Kadani. Otevřena je od pondělí do soboty mezi osmou a dvacátou hodinou, v neděli mezi desátou a dvacátou hodinou. Při práci tam můžete pozorovat baristy a jejich umění Latte Art.  To by se neobešlo bez kvalitní a precizní přípravy kávy. Majitel kavárny Jan Hawelka připomíná, že dominantou baru je právě speciální kávovar s mlýnkem. Jsme pyšní, že používáme jedny z nejmodernějších systémů pro přípravu kávy. Náš kávovar poloautomat Dalla Corte s dvěma pákami je špičkou mezi profesionálními přístroji. Jeho předností je precizní dodržování teploty po celou dobu extrakce espressa, říká Jan Hawelka s tím, že teplotní a tlaková stabilita jsou základními pilíři pro docílení té nejvyšší kvality výsledného šálku. Preciznost se odráží i v mletí kávy. Je známo, že káva ztrácí svoje aroma po umletí do několika vteřin. Abychom předešli tomuto jevu, používáme automatické mlýnky DC ONE, které přesně dávkují a melou kávu pouze v okamžik, kdy je to potřeba, konstatuje majitel kavárny Lagarto Café Jan Hawelka. Pozorovat baristu přímo při výrobě latte je nezapomenutelný zážitek. Pod jeho vedením totiž vzniká opravdové umění, jedinečné umělecké dílo, které v šálku vydrží jen pár okamžiků. S prvním usrknutím návštěvníka je pryč. Lahodná ozdobená pěna se vzorem nebo obrázkem na latte tak láká do kavárny s ještěrkou nejednoho návštěvníka. Předností kavárny Lagarto Café a tamních káv je ruční sběr, vysoká kvalita, pražení v malém množství a vždy dle aktuální poptávky. Naším zákazníkům nabízíme nápoje připravené z espressa, filtrované kávy nebo alternativních metod jako je frenchpress. Nabídku doplňuje kolekce výběrových čajů Harney&Sons, které jsou volbou v Buckinghamském paláci. Horké čokolády, připravované z belgických čokoládových hoblin, anebo nabídka alkoholických, nealkoholických nápojů a kolekci červených a bílých vín. Nezapomínáme ani na pečlivý výběr zákusků, dortů a zmrzliny. Všechny nápoje a dezerty nabízíme také s sebou jako take-away, dodává závěrem majitel kavárny Jan Hawelka. var loadAsyncDeferredFacebook = function() { (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = //connect.facebook.net/cs_CZ/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script, facebook-jssdk)); } if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredFacebook, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredFacebook); else window.onload = loadAsyncDeferredFacebook; fSdílet Tweet var loadAsyncDeferredTwitter = function() { var d = document; var s = script; var id = twitter-wjs; var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?http:https;if(!d.getElementById(id)){ js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+://platform.twitter.com/widgets.js;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);} } if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredTwitter, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredTwitter); else window.onload = loadAsyncDeferredTwitter; window.___gcfg = { lang: cs }; var loadAsyncDeferredGooglePlus = function() { var po = document.createElement(script); po.type = text/javascript; po.async = true; po.src = https://apis.google.com/js/plusone.js; po.innerHTML = {lang: cs}; var s = document.getElementsByTagName(script)[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); }; if (window.addEventListener) window.addEventListener(load, loadAsyncDeferredGooglePlus, false); else if (window.attachEvent) window.attachEvent(onload, loadAsyncDeferredGooglePlus); else window.onload = loadAsyncDeferredGooglePlus; NapsalAuthor: Oldřich HájekEmail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. document.getElementById(cloak5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab).innerHTML = ; var prefix = ma + il + to; var path = hr + ef + =; var addy5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab = oldrich.hajek + @; addy5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab = addy5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab + e-mostecko + . + cz; var addy_text5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab = oldrich.hajek + @ + e-mostecko + . + cz;document.getElementById(cloak5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab).innerHTML += +addy_text5db0c037fa09a1a23b19cb054f7e33ab+; Více od autoraNejvíce registračních značek na přání má Praha, v kraji jich je 368. Lidé za ně utratili už 55 milionůPro vaši bezpečnost: Jirkovská přehrada zůstane uzavřena délePoplach v Jirkově! Ve čtyřpatrovém domě začala hořet kuchyně Obyvatel přibylo, počet svateb rostl nejvíc za osm letOBRAZEM: Česko v přátelském utkání porazilo Litvu 3:0! GSpeech

Aktuálně

Sport

Co se chystá

Tipy na výlet

Zajímavosti

© 2012 - 2017 | E-chomutovsko.cz | Sushenka.cz TOPlist

×

Tyto stránky používají cookies, které se ukládají ve Vašem prohlížeči. Více informací

×