Chomutov – Zlé časy nastávají zlodějům, kradačům a jiným podobným živlům, provozující svoji nekalou „živnost" na chomutovských hřbitovech. Na klid a pořádek tady nyní bude dohlížet moderní technika.

Elektronika pro oba hřbitovy

K rozhodnutí města pro instalaci kamerového systému na hřbitovech v Beethovenově ulici a v ulici Elišky Krásnohorské přispěl velkou měrou stále se zvyšující počet krádeží. „Zloději zcizují jak majetek Technických služeb, tak soukromých osob. Nyní v období Dušiček by se situace pravděpodobně ještě zhoršila a tomu chceme zabránit," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

Kamery vydají důkaz

A je to právě Svátek zesnulých, který na hřbitovy přivádí tisíce lidí. Za pietní výzdobu hrobů či pomníků mnozí nezřídka utratí stovky korun, bohužel zloději pak dokáží květiny, svíčky či sošky sebrat za pár vteřin. Bdělé oko kamery má těmto doslova nechutným činům zabránit. Záznam může posloužit jednak k okamžité reakci správce hřbitova, ale i jako případný důkazní materiál.

Kradou se kytky i litina

O tom, že se lumpové neštítí opravdu ničeho a seberou na hřbitově vše, co není přidělané a občas i něco navíc, svědčí výčet kradených věcí. Vodovodní ventily, konve, květiny z hrobů, urny. Zlodějským „hitem" poslední doby se staly krádeže litinových krytů rozvodů u fontán. Za uplynulé dva týdny se jich ztratilo hned devět.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru