Kadaň – Kadaňská radnice bleskurychle a bez průtahů zareagovala na sobotní požár na Rafandě, ze svých fondů uvolnila pro postižené rodiny maximální možnou finanční částku. O dalších formách pomoci se nadále jedná.

Radnice uvolnila 240 tisíc

Dvacet tisíc pro každého člena z pěti nejvíce postižených rodin, nabídka náhradního ubytování v zařízených bytech, připravovaná veřejná sbírka, na kterou budou moci přispět všichni občané a organizace. Další pomoc se radnice pokusí vyjednat prostřednictvím úřadu práce na mimořádnou sociální dávku v nouzi. Aby město mohlo veřejnou sbírku uspořádat, muselo dle zákona požádat Krajský úřad. „Během zítřka by sbírka měla být zveřejněna a zahájena," uvádí ředitel kadaňské kultury Jan Losenický.

Ten se také vyjádřil k jednotlivým opravám poškozených bytů. „Z telefonátu s jednatelem společnosti, která byla hlavním dodavatelem oprav, mohu sdělit, že firma spolu se spřátelenými subjekty dává byty všech postižených rodin intenzivně do pořádku."

„Uvítáme každou korunu"

S nabídkou pomoci nepřispěchala ale pouze radnice. Záchrannou ruku v nouzi podávají také hudebníci, herci, sportovci, organizace a mnoho dalších. Dává se prádlo, povlečení, matrace, oblečení a další věci. Nejdůležitější ze všeho jsou ale peníze. „Je dobře, že se o pomoc v nouzi bezprostředně po požáru postaralo město, rozhodně ale uvítáme i jakoukoliv finanční pomoc občanů, byť by to byla částka symbolická. Děkujeme dopředu za projevení solidarity," podotýká Losenický.

Klášterečtí formují benefici

Nad smutnou událostí sobotní noci nepřemýšlí ale pouze v Kadani. Před pár minutami se na Facebooku objevila zpráva z klášterecké restaurace Rocky u Sucháčů. Rozhodli se tady připravit hudební benefiční sérii pro kadaňskou Rafandu. Začínají 1. listopadu vystoupením Nosáčů na Restauraci Símalka.

„Nabízíme jakoukoliv pomoc"

Závěrem je potřeba uvést, že veliká pochvala a díky patří také všem, kteří svoji nabídku pomoci zveřejňovali v diskuzích již v průběhu našich reportáží. Nezřídka v nich padla slova ve smyslu – kdyby kdokoli cokoli potřeboval, ať se mi ozve na telefonní číslo nebo mail – půjdeme pomáhat s úklidem – nabízím jakoukoliv pomoc, materiální i finanční.  Je dobře vědět a vidět, že lidé mají stále ještě srdíčko na správném místě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru