Zprávy

Lagarto Café nabízí umění v kávě nově také v Kadani

Reklama

Kadaň – Máte chuť na výběrovou kávu v nádherném prostředí? Splnit si to můžete od pondělí v nové kavárně Lagarto Café na kadaňském Mírovém náměstí. Vznikla rekonstrukcí prostor někdejší herny.

Pokud vyrazit do kavárny, tak jedině do Lagarto Café, už dobře vědí Mostečané i Chomutované, kde má firma své pobočky. Nově k nim přibyla kavárna právě v Kadani. Otevřena je od pondělí do soboty mezi osmou a dvacátou hodinou, v neděli mezi desátou a dvacátou hodinou. Při práci tam můžete pozorovat baristy a jejich umění Latte Art.  To by se neobešlo bez kvalitní a precizní přípravy kávy. Majitel kavárny Jan Hawelka připomíná, že dominantou baru je právě speciální kávovar s mlýnkem. "Jsme pyšní, že používáme jedny z nejmodernějších systémů pro přípravu kávy. Náš kávovar poloautomat Dalla Corte s dvěma pákami je špičkou mezi profesionálními přístroji. Jeho předností je precizní dodržování teploty po celou dobu extrakce espressa," říká Jan Hawelka s tím, že teplotní a tlaková stabilita jsou základními pilíři pro docílení té nejvyšší kvality výsledného šálku.

"Preciznost se odráží i v mletí kávy. Je známo, že káva ztrácí svoje aroma po umletí do několika vteřin. Abychom předešli tomuto jevu, používáme automatické mlýnky DC ONE, které přesně dávkují a melou kávu pouze v okamžik, kdy je to potřeba," konstatuje majitel kavárny Lagarto Café Jan Hawelka.

Pozorovat baristu přímo při výrobě latte je nezapomenutelný zážitek. Pod jeho vedením totiž vzniká opravdové umění, jedinečné umělecké dílo, které v šálku vydrží jen pár okamžiků. S prvním usrknutím návštěvníka je pryč. Lahodná ozdobená pěna se vzorem nebo obrázkem na latte tak láká do kavárny s ještěrkou nejednoho návštěvníka.

Předností kavárny Lagarto Café a tamních káv je ruční sběr, vysoká kvalita, pražení v malém množství a vždy dle aktuální poptávky. "Naším zákazníkům nabízíme nápoje připravené z espressa, filtrované kávy nebo alternativních metod jako je frenchpress. Nabídku doplňuje kolekce výběrových čajů Harney&Sons, které jsou volbou v Buckinghamském paláci. Horké čokolády, připravované z belgických čokoládových hoblin, anebo nabídka alkoholických, nealkoholických nápojů a kolekci červených a bílých vín. Nezapomínáme ani na pečlivý výběr zákusků, dortů a zmrzliny. Všechny nápoje a dezerty nabízíme také s sebou jako take-away," dodává závěrem majitel kavárny Jan Hawelka.

Doporučené články

Sport

  • 23. únor 2017

    Ústecký kraj - Květnové Mistrovství Evropy ve veslování, srpnové Mistrovství světa v kanoistice, půlmaraton či přátelské utkání českého fotbalového týmu, to jsou asi ty nejvýznamnější sportovní události tohoto roku konané v Ústeckém kraji.

  • 16. únor 2017

    Most - Nabídku otestovat závodní vozy na zhruba dvoukilometrovém okruhu s asfaltovým a šotolinovým povrchem v areálu mosteckého autodromu využijí první rallyové týmy už v sobotu 11. března. „O prověření techniky před sezonou projevilo zájem více než deset posádek včetně rodinného týmu Břetislava Engeho. Další se ještě mohou hlásit,“ uvedl obchodní manažer pro sport společnosti Autodromu Most Jakub Krafek.

  • 14. únor 2017

    Chomutov - Tým Chabrmotorsport se vzhledem k rozšíření týmu rozhodl doplnit své řady o mechaniky - pomocníky, kteří by se podíleli na přípravě formulí.

Kauzy a témata

Co se chystá

Tipy na výlet

Zajímavosti

  • 25. únor 2017

    Ústecký kraj - Ústí nad Labem, Litoměřice a Děčín se v tomto pořadí staly v letošním roce nejpřívětivějšími městy pro podnikání. V rámci devátého ročníku stejnojmenného srovnávacího výzkumu Město pro byznys získaly nejvíc bodových ocenění. Ocenění převzali představitelé měst při setkání Svazu měst a obcí na krajském úřadu Ústeckého kraje.

  • 18. únor 2017

    Březno u Chomutova - Ve čtvrtek 16. února 2017 se sešly březenské ženy v místním infocentru na kurzu patchworku.

  • 17. únor 2017

    Bílina - Bílinský přírodní léčivý pramen lidé znají a pijí již stovky let. Ve středověku si lidé nabírali přímo v jezírku či v tůňce vyjímečnou vodu, která vyvěrala na povrch. Byla čistá, lahodné chuti a plná příjemných osvěžujících bublinek kysličníku, které vodě daly příjmení: kyselka. Dodnes je v Bílině stáčena z původního místa, tak jak ji vydaly zemské hlubiny. Podívejme se trochu více na historii stáčení.

  • 17. únor 2017

    Ústecký kraj - Před pěti lety si zkušený realitní makléř Radek Molík založil vlastní firmu. Základy postavil na svých dosavadních úspěších a filozofii, že to, co dělá konkurence, on zvládne za třetinové ceny. S masivní reklamou, jíž vévodí výrazná růžová, a doporučeními od spokojených zákazníků se úspěch dostavil brzy. Molík reality si nyní nadělí novou kancelář v Teplicích.

  • 09. únor 2017

    Ústecký kraj - Rok 2016 byl pro Ústecký kraj opět velmi úspěšný hlavně v cestovním ruchu. Nejen, že se daří udržet si neustále se zvyšující trend návštěvnosti památek, přírodních scenérií i kulturních zařízení, ale vyšší počty turistů hlásí i hotely. Oproti roku 2015 u nás přespalo o 10,6 % více turistů a to ať už těch zahraničních nebo tuzemských. V celé republice je to přitom jen 5,4%.


×

Tyto stránky používají cookies, které se ukládají ve Vašem prohlížeči.

×