TIP NA VÝLET: Nejzápadnější bod Česka je kousek od Aše. Místo je označené hraničními mezníky starými téměř 180 let
FOTO: Jan a Jana Macháčkovi
Výlety

Ašsko - Nejzápadnější bod České republiky leží v Karlovarském kraji, konkrétně v Přírodním parku Smrčiny na dně Újezdského potoka. Bod leží poblíž zaniklé osady Újezd, zhruba 9 km od Aše a nachází se mezi dvěma hraničními mezníky z roku 1844.

K BODU VEDOU TŘI CESTY

Vyrazit můžou turisté po cyklostezce z obce Krásná nebo po zelené turistické značce přes Štítary, z osady Pastviny také po cykloztezce. Dostat se tam lze ale i z Německa, opět po místní cyklostezce.

2611vyletkz2

FOTO: Jan a Jana Macháčkovi

Zelená značka povede návštěvníky po úzké stezce lužním lesem a pak podél Újezdského potoka, který tvoří státní hranici. Kromě hraničních mezníků je bod vyznačen GPS souřadnicemi a poblíž je i altánek, kde si turisté můžou posedět. Podél cesty je k vidění také zaniklý hřbitov.

 2611vyletkz1

FOTO: Jan a Jana Macháčkovi

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru