Víte, jak se vaří pivo? Vydejte se do Muzea pivovarnictví v Žatci, kde se dozvíte vše o výrobě zlatého moku
Muzeum pivovarnictví. Foto: Martina Nováková
Výlety

Žatec – Muzeum pivovarnictví najdete v areálu Žateckého pivovaru. Ten sice svůj provoz končí, muzeum ale bude fungovat i nadále.

Vstup je zdarma, muzeum je malé, ale hezky udělané. Nejdříve vede cesta do sklepa, kde se promítá dokument, jak vzniká pivo. V patře jsou informační tabule o výrobě piva. Pro děti je připravena na televizi interaktivní hra „Uvař si pivo.“ V další místnosti jsou informační tabule o zaniklých pivovarech v okolí Žatce. V prostorách muzea je netradiční, leč symbolické osvětlení a to ve tvaru pivních lahví.

V Žatci se nacházejí i další zajímavosti spjaté s pěstováním chmele a vařením piva, jako například Chrám Chmele a piva či Chmelařské muzeum. Jejich expozice jsou zaměřeny převážně na pěstování a následné zpracování místního zeleného zlata.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru