Na Velký pátek vyplouvají letos poprvé výletní lodě. Svezte se od Mělníka po Sasko
Zdroj: Doprava Ústeckého kraje
Výlety

Ústecký kraj - S příchodem Velikonoc přichází i zahájení nové sezóny lodní dopravy, a to v pátek 15. dubna 2022. Lodní linku T92, která pluje na trase Ústí nad Labem centrum – Děčín – Bad Schandau, bude možné využít od tohoto data až do poloviny června a pak opět od poloviny září až do konce října. Naopak po celou dobu letní sezóny bude jezdit lodní linka T91, která brázdí Labe na trase Ústí nad Labem – Litoměřice – Nučnice – Roudnice nad Labem – Mělník.

Novinkou letošní sezóny jsou dopolední plavby z Litoměřic do Ústí nad Labem a odpolední z Ústí nad Labem do Litoměřic. Obě linky jsou na území Ústeckého kraje plnohodnotně zapojeny do tarifu Dopravy Ústeckého kraje. Pouze v úseku Hřensko – Bad Schandau na lince T92 je třeba využít přeshraničního tarifu – jednosměrné jízdné: dospělý 40 Kč/dítě 20 Kč.

Další novinkou letošní turistické sezóny je i integrace přívozu F1 Schöna – Hřensko do systému Dopravy Ústeckého kraje. Díky tomu je možné se přívozem svézt na jízdenku, se kterou cestující přijede lodí do Hřenska či vlakem do Schöny.

Pro zájemce o velikonoční výlet první lodní spoj linky T91 bude k dispozici v 9:10 hodin ze zastávky Ústí nad Labem - přístaviště Centrum ve směru Roudnice nad Labem, kam dopluje v 14:15 hodin. Z Roudnice nad Labem poté loď vyplouvá v 15:10 hodin zpět do Ústí nad Labem, kde její plavba končí v 19:50 hodin.

Pro ty, kteří vyrazí na výlet druhým směrem, linka T92 vyplouvá ze zastávky Ústí nad Labem - přístaviště Centrum v 9:30 hodin. Tato linka pluje do Hřenska, kam loď dopluje v 12:15 hodin. Každou sobotu je pak možné si cestu prodloužit až do Bad Schandau, kde linka končí ve 13:00 hodin a následně v 13:10 hodin pluje zpět. Z Hřenska vyplouvá v 14:10 hodin a končí svou plavbu v 18:30 hodin opět na zastávce Ústí nad Labem - přístaviště Centrum.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru