VIDEO: Oblíbený pohádkový les v Hrobčicích bude ještě lepší! Staví se statek a budou i ptakoještěři
Umělecký štukatér Karel Kaliba staví na naučné stezce statek. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Hrobčice - Mýtinka fantazie a údolí dinosaurů na Naučné stezce skřítka Hrobčíka se rozšiřují. Na dalších vylepšeních v lesíku nad Hrobčicemi na Teplicku pracuje umělecký štukatér Karel Kaliba. Aktuálně staví statek, a to za použití dřívějších technologických postupů. O kus dál už čeká hnízdo na přílet pterodaktylů a připravuje se stezka emocí.

"Technikou používanou dříve budujeme hrázděný statek, kolem statku se pak návštěvníci budou moci dívat na zvířata," vypráví Karel Kaliba, pod jehož rukami výtvory vznikají.

https://www.youtube.com/watch?v=uNRpqpBjFjI

Vycházková trasa pro rodiny s dětmi, plná pohádkových postaviček a herních prvků, je velmi oblíbená. Okruh jihovýchodní částí Hrobčic navazuje na zahradu Mateřské školky, vede kolem kostela pod vrchem Horka směrem k Mrzlicím a zpět do školky. Návštěvníky budou v dohledné době čekat na stezce novinky. Karel Kaliba si je před umístěním v Hrobčicích připravuje ve svém ateliéru ve Stebně na Podbořansku.

A co nového už mohou lidé na výletě na samém okraji Českého středohoří pozorovat? Vidět už je ocelová konstrukce pro pterodaktyly v sousedství tyranosaura a novinkou je i rybníček. U něj bude velký žabák, na kterém se mohou děti třeba vyfotit.

Když se do Hrobčic vydáte, můžete zdarma využít parkovací plochy u fotbalového hřiště, asi dvě stě metrů od začátku stezky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru