FOTO: Přijďte s dětmi nasát vánoční atmosféru do Pohádkového muzea
Foto: archiv Pohádkového muzea
Výlety

Duchcov – Došlo k uvolnění, na které spousta lidí v této adventní době netrpělivě čekala. Nejsou to ale jen obchody a restaurace, které lákají zpět své návštěvníky. Pořádnou porci vánoční atmosféry nabízí i některé kulturní organizace a soubory. Například Pohádkové muzeum v Duchcově, které zve zájemce do zcela nové expozice loutek, které jsou známé z různých pohádek.

Návštěvu muzea uvítají zejména rodiče s dětmi. Kromě zmíněných loutek nabízejí prostory, kde mimochodem sídlí divadelní soubor manželů Petrovských, i další zajímavosti. Například ukázku, jak vypadal mlýn a jak se v něm kdysi žilo, obrazárnu duchcovských vodníků i s jejich rodokmenem anebo vodnickou kuchyni. K vidění je také vodní svět, pohádková škola, čertovský sklep a jiná překvapení.

Pohádkové muzeum v Duchcově najdete na Bílinské ulici č. 172/9. Prohlídky se konají kromě pondělí denně, od 10 do 17 hodin. Pozor ale na to, že muzeum není otevřené stále a svoji návštěvu je třeba telefonicky předem objednat na čísle 606 786 854 nebo 602 130 381.

Foto

0512pohadkamuzeum2

0512pohadkamuzeum3

Foto: archiv Pohádkového muzea

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru