Kam na výlet s dětmi? 3 tipy na procházku v babím létě s dětmi
Ilustrační foto
Výlety

Zoopark Chomutov, železniční muzeum nebo aquapark? Tyhle místa jsou v hledáčku všech rodinných výletníků v okolí. Pokud se však chcete vyhnout davům turistů, do hodiny od Chomutova najdete neokoukaná místa, kde si v posledních hřejivých paprscích užijete pohodovou procházku s celou rodinou.

Přemýšlíte, kam vzít celou rodinu na výlet? Užijte si slunečné podzimní dny na čerstvém vzduchu a inspirujte se našimi tipy, jak strávit odpoledne s rodinou. Všechny výlety zvládnete jak s kočárkem, tak s malými průzkumníky nebo babičkou i dědečkem.

Kolem dokola vodní nádrže

Perfektně upravená asfaltka vás provede kolem nádrže Matylda. Malé jezdce tady nepřekvapí žádné kopečky, výmoly ani popadané listí. Procházku si tady každý člen rodiny může užít po svém, ať už na kole, in-line bruslích nebo třeba dětské koloběžce. Nejen proto je ale Matylda ideální místo, kde strávit víkendové odpoledne. V areálu si kromě sportu můžete užít zábavné hry na pláži nebo si půjčit loďku a vyrazit na malou plavbu po nádrži. Nechybí tady stánky s občerstvením, uzamykatelné skříňky nebo parkování pro návštěvníky zdarma.

Nejdelší údolí na Krušnohorsku

Bezručovo údolí a celé jeho okolí je protkané turistickými trasami i cyklotrasami. Největšími lákadly této přírodní rezervace jsou novodomská rašeliniště a přírodní památka Krásná Lípa. Chcete-li skloubit příjemné s užitečným, projděte si naučnou stezku, která děti seznámí s rostlinami i zajímavostmi ze zvířecí říše v Krušných horách. Šest kilometrů dlouhá stezka lemuje říčku Chomutovku až k Třetímu mlýnu.

Po stopách Keltů

Nedaleko od Chomutova a stranou turistického zájmu stojí nenápadná hora Úhošť. Skrývá v sobě však nejen zajímavou historii, ale je domovem i celé řadě vzácných rostlin a živočichů. K vrcholku hory vás provede naučná stezka se 13 zastávkami, kde se dozvíte zajímavosti o tamní flóře, fauně i geologii, na konci vás pak čeká malebný výhled na Doupovské hory a celý region. Stolová hora Úhošť je oblíbená zejména mezi milovníky keltské kultury, místo se totiž často objevuje v keltské mytologii a někteří se dokonce domnívají, že právě tady v dávných dobách stál tajemný hrad Wogastisburg.

Tak šup, popadněte kolo, brusle a vyražte za rodinným dobrodružstvím. Babí léto nepočká.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru