VIDEO: Oáza ve městě! Poznejte přírodu z celého světa v malebné botanické zahradě
Botanická zahrada v Teplicích. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Teplice – Jediná botanická zahrada v Ústeckém kraji je zároveň jedna z nejhezčích v republice. Udělejte si výlet do Teplic a projděte se po světadílech a obdivujte jejich flóru.

Venkovní část je protkaná dřevěnými i kamennými chodníčky, trávníky, na které můžete vstoupit, jak vás výslovně nabádají. V zahradě jsou rovněž rozlehlé skleníky. Ty jsou rozdělené na různá pásma. Vstoupit můžete i do deštného pralesa. A jestli máte rádi zvířata, i na ta zde narazíte v podobě ryb v akváriích, želv, plazů, ale i ptáků.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=w1pdv0fx_6Y

Vstupné stojí dospělého 90 korun, děti od 6-15 let, žáky a studenty do 26 let s platným průkazem a seniory nad 60 let 50 korun, za rodinné vstupné (2 dospělí + 3 děti) zaplatíte 200 Kč. Objednat si můžete permanentní vstupenku do konce roku či komentovanou prohlídku v češtině. V areálu je rovněž občerstvení.

Náš tip: Zpříjemněte si váš výlet a nastupte v centru Teplic do vláčku Humboldt. Ten vás proveze krásnými místy v centru Teplic až k Botanické zahradě, dá vám čas si ji prohlédnout a pak vás zase sveze zpět.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=ucf_m8iwAp0

Turistický vláček Humboldt jezdí v pravidelných časech od úterý do neděle vždy po hodině od 14 do 17 hodin od Zámeckého náměstí (před vstupem do Regionálního muzea v Teplicích) do Zámeckého parku a přes Šanovský park směrem k Botanické zahradě a zpět přes Šanovský park na Zámecké náměstí, za cenu 70 Kč za osobu a děti do dvou let mají jízdu vláčkem zdarma. Vstupenku zakoupíte ve Visit Teplice.

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru