Máte špatné dny? Přijeďte do nedostavěného chrámu. Budete prý odcházet s úsměvem a dobrou náladou
Chrám v Panenském Týnci. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Panenský Týnec - Nedostavěný chrám Panny Marie v Panenském Týnci je nedokončená gotická stavba, která má dokončenou zvonici. Stávala zřejmě už v roce 1316, ale po požáru sousedního kláštera musela být znovu postavena. Měla být součástí trojlodního dvouvěžového kostela.

Chrám tvoří 21 metrů dlouhé, 9 metrů široké a více než 20 metrů vysoké kněžiště. Ze západní části se dochovala jižní zeď s portálem, půlka západní zdi a z ostatních pouze základy.

Podle psychotroniků a vědců, kteří se zabývají vnitřními energiemi, je chrám postaven na silné zóně, která pozitivně energii ovlivňuje. Zóna je údajně ve tvaru kříže, kde se prý kříží dvě energetické zóny. Tím se jejich síla násobí. Někdo věří, že jde o zemskou energii, někdo zase, že jde o vliv sv. Anežky České, který by tu, podle některých hypotéz měla být dokonce i pohřbena.

1107tynec

Energie by měla léčit deprese, úrazy hlavy a mrtvice a člověk by se měl cítit více pozitivně naladěný. Místo je tak oblíbenou turistickou atrakcí. Oblíbený je také pro svatební obřady. Natáčelo se tam i několik filmů, např. Kytice nebo Post Coitum.
V roce 2014 v soutěži DestinaCZe zvítězil chrám v kategorii nejmagičtější místo a zároveň se stal i absolutním vítězem ročníku.

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru