OBRAZEM: Dovnitř sice nesmíte, ale do této krásné zámecké zahrady si můžete udělat hezký výlet
Zámek Ploskovice. Foto: Michal Hrdlička
Výlety

Ploskovice - Zámek Ploskovice se nachází nedaleko Litoměřic. Tento barokní zámek je sice uzavřen a prochází částečně rekonstrukcí, ale za návštěvu stojí rozsáhlý zámecký park.

Zde můžete vidět spoustu zajímavých rostlin. V tomto anglickém a francouzském parku si můžete odpočinout na dece, kterou si zde můžete i zapůjčit a osvěžit se výtečnou zmrzlinou. V celém parku vás budou doprovázet pávi.

I ploskovický zámek se objevil v hledáčku nejen českých filmařů, za zmínku snad stojí několik známých českých pohádek, které se zde natáčely. Kdo by neznal příběhy jako Princ a Večernice, Jak si zasloužit princeznu, Jezerní královna, Čertova nevěsta, Duch nad zlato či Nejlepší přítel.

Foto

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru