VÍTE, ŽE… Pár kilometrů za hranicemi je podmořský svět. Žije v něm Nemo i dalších 500 ryb
Podmořský svět najdete jen pár kilometrů za hranicemi. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Sasko - Chcete se v tomhle sychravém počasí zahřát a alespoň na chvíli si připadat jako někde na dovolené u moře? Máme pro vás tip! Vydejte se do podmořského světa.

Jenom 6 km od Božího Daru, v německém Oberwiesenthalu najdete podmořský svět Meeres Aquarium am Fichtelberg. Návštěvníci v něm můžou vidět 38 akváriích a více než 500 ryb v jejich téměř přirozeném prostředí.

Sedmnáct metrů dlouhý korálový útes je obklopený pestrými tropickými rybami, mořskými koníky a rostlinami. Kromě vzácných druhů ryb jsou v akváriích také krabi nebo hvězdice. Nechybí tam samozřejmě asi nejznámější „dětská“ ryba – klaun očkatý alias ztracený Nemo. Některé ryby vypadají strašidelně, jiné jako hůlky, které vykukují z písečného dna.

V podmořském světě je ale toho k vidění daleko více. Je tu také expozice obojživelníků, pavouků a nebo hmyzu. Na závěr prohlídky jsou chameleoni a krokodýlové.

Meerwasseraquarium am Fichtelberg je otevřeno denně od 10:00 do 18:00. Poslední vstup je 17:30. Zavřeno je: 24.12. a 31.12. Vstupné: Dospělý - 6,- Eur, dítě - 3,50 Eur.

Akvárium se nachází ve sportovním centru, kde jsou bowlingové dráhy. Můžete si tam také dát i oběh nebo svačinu.

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru