Teplice se pyšní největším lanovým parkem v Ústeckém kraji. Je na hodně neobvyklém místě
Lanový park najdete na střeše nového Kauflandu. Foto: Ústecký kraj
Výlety

Teplice - V centru lázeňského města Teplice byl otevřen nový lanový park. Slavnostního otevření zážitkové atrakce se zúčastnili zástupci Ústeckého kraje, města Teplice i starostové okolních měst a obcí a další hosté.

„Do Teplic jezdím velmi rád a těší mě, že zde vzniklo místo, které smysluplně a hlavně aktivně vyplní volný čas nejen dětem, ale i dospělým,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Šmíd, který slavnostně přestřihl pásku.

Na střeše supermarketu Kaufland u stadionu Na Stínadlech jsou tak pro děti i dospělé připraveny tři trasy (dětská trasa, rodinná trasa a lanovka) a více než 25 překážek. Dobít energii mohou návštěvníci v kavárně s terasou. Svým umístěním se jedná o ojedinělý projekt v rámci celé České republiky.

„Ke zdolání překážek není třeba zvláštní fyzické síly a užijete si zábavu i adrenalin. Dětská trasa je určena dětem a dospělým od 3 let. Děti do 7 let mají vstup povolen pouze s přímým dozorem dospělé osoby. Trasu tvoří okruh se 14 domečky na ocelových sloupech. Domečky jsou propojeny visutými lávkami, na kterých jsou instalovány překážky určené k překonávání návštěvníky. Bezpečnost je zde zajištěna použitím ochranných sítí, které zachytí případný pád. Na atrakci je tak možný bezpečný volný pohyb návštěvníků, i těch nejmenších, bez nutnosti jištění. Celková maximální kapacita Dětské trasy je 140 osob,“ dodává ředitelka sportovních aktivit JTH Fitness Eva Loos.

Veškeré informace o vstupném, ale i o otevírací době a možnosti rezervace v Lanovém parku Teplice naleznete také na www.lanovyparkteplice.cz.

foto
Vpravo náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Šmíd, mluvčí JTH Karel Schön a ředitel Skupiny JTH Jaroslav Třešňák.

foto
Slavnostní přestřižení pásky.

 

foto

 

foto
Náměstek hejtmana a starosta Krupky Zdeněk Matouš.  

foto
Moderní volnočasové sportoviště si nenechala ujít ani krajská radní Jitka Sachetová a krajský zastupitel Jaroslav Dubský.

foto

foto
Vystoupení Mateřské školky Jeníkov.

 foto

foto

foto

foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru