Vědecko - zábavní centrum Techmania v Plzni. Foto: Oldřich Hájek
Vědecko - zábavní centrum Techmania v Plzni. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Plzeň - Stovky interaktivních exponátů, gyroskop, 3D planetárium, programy v dílnách a laboratořích, krátké filmy promítané na obří interaktivní globus nebo zábavné vědecké show – to je Techmania Science Center v Plzni.

Tamní interaktivní exponáty nejsou obyčejné hračky. Každý z nich má za úkol vysvětlit vám něco z přírodní jevů a zákonitostí anebo z oborů lidských činností. Zjistíte, že třeba i fyzika může být dobrodružství a že film je zase věda.

Techmania s vtipem představuje základní přírodní jevy a zákony, seznamuje se světem vědy a techniky a láká k experimentování.

Nachází se v historických budovách plzeňské Škodovky. Za proměnu starých továrních hal v moderní centrum vědy a techniky získala několik ocenění v soutěži Stavba roku.

0803techmania02

Všechny exponáty si můžete samozřejmě vyzkoušet. Foto: Oldřich Hájek

Techmania Science Center je předním hráčem na poli neformálního vzdělávání v České republice. Jen v loňském roce ji navštívilo 220 785 lidí. Letos očekává miliontého návštěvníka a do tohoto čísla chybí už jen něco málo přes deset tisíc osob.

Kde ji najdete, otevírací doba a vstupné

Zábavní centrum najdete v plzeňské ulici U Planetária, vedle vjezdu do areálu Škody Plzeň. Otevřeno je od pondělí do pátku od 8.30 do 17 hodin, v sobotu od 10 do 19 a v neděli od 10 do 18 hodin. Uvnitř najdete také restauraci, přilehlé parkoviště je bezplatné 15 minut, jinak zaplatíte za celý den 40 korun. Za prohlídku expozic zaplatí dospělý 180 korun, snížené vstupné pro studenty, děti od 4 – 15 let či seniory přijde na 110 korun, rodinné vstupné stojí 470 korun.

Chcete si udělat o Techmanii lepší představu? Virtuální prohlídku můžete absolvovat zde.

0803techmania03

Vesmír najdete v samostatné budově. A můžete si i vyzkoušet tento gyroskop. Foto: Oldřich Hájek

0803techmania04

Součástí je i herna pro menší děti. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru