Praha - Hledáte tip na výlet? Určitě nepochybíte, když nyní zavítáte do pražské zoo. Slonice Tamara tam porodila v pátek 7. října po osmé hodině své první slůně. A zoo už o víkendu umožnila veřejnosti se na roztomilého "drobka" podívat. Mohli jsme tak pořídit jedny z prvních záběrů na pár hodin staré mládě.

Sloní stádo v Zoo Praha se během jednoho roku rozrostlo o dalšího sloního samečka. Malé slůně se má čile k světu, hned po narození se začalo stavět na zpočátku ještě vratké nohy a po pár hodinách již sálo mléko od matky.

Porod téměř dvanáctileté slonice Tamary proběhl rychle a bez problémů. Asistovala u něj i slonice Janita s půlročním Maxem. Pro něho bylo narození nového slůněte velkým zpestřením a hned v něm viděl možného partnera na hraní. Na to si ale ještě bude muset pár dní počkat, než malý sloní sameček trochu zesílí. Všichni návštěvnici mohou nový přírůstek ve sloním stádě pozorovat v Pavilonu slonů na vlastní oči.

1010slune

Novorozené slůně se má čile k světu. Na snímku v druhém dni svého života. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru