Krásné Březno - Měsíc říjen nepatří ani do letní, ani do zimní sezóny, ale spolu s březnem tvoří takzvané přechodné období. Což pro návštěvníky znamená několik změn. Například úpravu vstupného.

Krmení tuleňů. Foto: Věra Vrabcová

„Snižuje se na 110 Kč pro dospělou osobu, 55 Kč pro děti, studenty a důchodce. Rodina (dva dospělí a dvě děti) zaplatí za prohlídku zoo 290 Kč, takže ušetří 40 Kč oproti běžnému vstupnému," uvedla vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová a dodala: „V této souvislosti se změnila i otevírací doba zoo, která jeod 9.00 do 17.00 hodin a návštěvníci mohou stále využít oba vchody, spodní z Drážďanské ulice i horní z ulice Výstupní. Po stejnou dobu jsou přístupné i pavilony, ale zoo lze opustit ještě hodinu po zavírací době, neboť u obou vchodů jsou k dispozici turnikety."

„Některé změny se týkají i další nabídky pro návštěvníky zoo. Ubylo několik předváděcích akcí se zvířaty, například komentované krmení lemurů kata v průchozím výběhu či jízda na ponících, kterou využívaly hlavně malé děti. I tak se návštěvníci v říjnu mohou podívat dvakrát denně na krmení tuleňů, během víkendu na krmení surikat nebo každou sobotu krmení piraň. Při hledání potravy mohou sledovat denně orangutany nebo o víkendech malajské medvědy, potkat slony na procházce či se podívat na jejich cvičení ve výběhu," přibližila zajímavosti ústecké zoo tisková mluvčí Věra Vrabcová.

„Časté dotazy se také týkají provozu našeho zoovláčku, oblíbeného dopravního prostředku, který jednak ulehčuje návštěvníkům přesun do horní části zoo, ale zároveň slouží jako atrakce pro děti. V říjnu bude v provozu během víkendů za hezkého počasí," doplnila mluvčí.

Pro návštěvníky ústecké zoo jsou otevřeny i obě restaurace, spodní Savana denně od 9.00 do 17.00 hodin, v pátek a v sobotu až do 18.00 hodin, horní Koliba již jen během víkendů. Každý den mohou využít občerstvení v kiosku Savanka ve spodní části zoo, během hezkého víkendu bude otevřena i cukrárna U geparda. „Další možnosti nabízí Pueblo nebo automaty v areálu zoo. Široký sortiment suvenýrů najdou návštěvníci v prodejně Sepilok poblíž spodního vchodu, od propagačních materiálů s logem zoo přes plyšáky a trička s motivy zvířat," uzavřela vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru